Quantcast

Pažaislio liepų alėjoje nuskambėjo bendras „Biplan“ ir K. Krysko projektas „Džiaze tik merginos“

Lietingą trečiadienio vakarą būrys žmonių sugužėjo pasiklausyti Pažaislio liepų alėjoje vykstančio grupės „Biplan“ ir K. Krysko koncerto. Atlikėjai pristatė bendrą projektą, kuriame subtiliu džiazo ritmu suskambėjo publikai jau gerai pažįstamos dainos.

Ketvirtadalį amžiaus sėkmingai muzikuojantys „biplanai“ duete su Karina Krysko nustebino klausytojus naujomis, grupei nebūdingomis melodijomis. Skėčiais ir lietpalčiais apsiginklavę klausytojai atlikėjams negailėjo aplodismentų.

„Lietus tikrų muzikos mėgėjų negąsdina, juk nėra tokio oro, kuriam negalėtum tinkamai apsirengti. Planavome atvykti į šį koncertą dar pavasarį, tačiau planus sujaukė virusas. Dabar smagu, kad galima būti po atviru dangumi be kaukių.“, – prieš koncertą atviravo lietpalčiais pasidabinusi kauniečių pora Jolita ir Audrius.

Netrūko interaktyvumo

Susirinkus žiūrovams prasidėjo gyvo garso koncertas, kurio nesutrukdė net stiprėjantys lietaus lašai. „Pasižadame džiazo bangomis išsklaidyti tamsius debesis“, – žiūrovus tikino grupės vokalistas Maksas Melmanas.

Koncerto metu daugėjo žmonių, užimančių sėdimas vietas arčiau scenos. Koncerte vis garsiau girdėjosi pritariantys žiūrovų balsai. Publikos dėmesį kaustė ne tik muzika, bet ir atlikėjų klausimai, pasakojimai, dainų pristatymai. Vos išgirdus, kad atlikėjai gros dainą „Ketvirtadienis“, publika pakilo iš savo vietų. Vakaro metu publiką džiugino ir kitos hitais tapusios dainos, tokios kaip „Amore“, „Labas rytas“, „Kapitonai“ ir t.t..

Vakaro eigoje klausytojai išgirdo dainų ne tik iš grupės „Biplan“ repertuaro. Koncertui įpusėjus atlikėjai sudainavo „Aš be tavęs ne aš“, o šį kūrinį pristatė kaip savo draugystės scenoje pradžią. Publikoje vyravo romantiška atmosfera, kurią papildė naujai suskambėjusi grupės „69 danguje“ hito „Skrisim“ versija.

Išpildyti pažadai

Kaip ir buvo žadėta koncerto pradžioje, lietus ėmė trauktis ir galiausiai visai baigėsi. Antroje koncerto dalyje buvo atliekamos greitesnės, žinomesnės dainos. Publika plojo ir trypė kojomis nepaisydami drėgmės. Renginiui besibaigiant žiūrovai gavo progą susipažinti su kita grupės dalimi: M. Melmanas pristatė visus grojančius grupės narius bei suteikė jiems laiko atlikti trumpą solo naudojantis grojamu instrumentu.

Išsisklaidžius debesims saulė metė paskutinius spindulius ir koncertas ėjo į pabaigą. Uždaryti koncertą atlikėjai buvo numatę su visiems gerai žinoma daina „Iš taško A“, tačiau publika atkakliai prašė atlikėjų, kad šie pakartotų sugrotą kūrinį. Skanduotė nerimo ir muzikantai klausytojams sudainavo jau tikrai paskutinę šio vakaro dainą – „Labas rytas“. Galiausiai atlikėjai padėkojo klausytojams už tai, kad šie nepabijojo lietaus ir atėjo į šį pasimatymą.

„Esu ilgametė šios grupės fanė, ėjau į jų koncertus kai jie dar dainavo „Anzelmutę“. Koncertas manęs tikrai nenuvylė. Smagu išgirsti naujus kūrinius, tačiau jaučiu nostalgiją ir senoms šių atlikėjų dainoms.“, – po skambaus koncerto mintimis pasidalijo kaunietė Edita.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be reikalo

Be reikalo portretas
biplanai savo ivaizdi mergom gadina. Praranda veidą

tas dazytas blondinas

tas dazytas blondinas portretas
irgi turbut mergina

cha cha cha

cha cha cha portretas
Kur žiūri "lygių galimybių" obundsmenė? Kodėl džiazuoti gali tik merginos ir lytį pakeitę?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių