Quantcast

Paskelbta visa festivalio „Kaunas Jazz“ programa: sugrįš ir S. Sobralis

  • Teksto dydis:

31-asis festivalis „Kaunas Jazz“, dėl pandemijos turėjęs pakoreguoti programą, turi džiugių naujienų savo lankytojams.

Savaitgalį vasaros pradžią simboliškai paskelbęs grupės „The Ditties“ koncertu Panemunės pilyje, festivalis skelbia visą šio sezono programą, kuri nusidrieks per vasarą, pirmąjį rudens mėnesį ir baigsis gruodį finaliniu koncertu Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Kaip jau skelbta kiek anksčiau, liepą festivalio kvietimu į Lietuvą atvyks garsus JAV bosistas ir vokalistas Richardas Bona, su kuriuo gros ir žymus kubiečių džiazo pianistas bei kompozitorius Alfredo Rodriguezas. Iš Kamerūno kilusio R. Bonos, kurį jau spėjo pamilti „Kaunas Jazz“ publika, koncertai liepos 8 dieną vyks Trakų pilies kieme, o liepos 9 dieną – Palangos koncertų salėje.

R. Bona – „Jokoh Jokoh“

 

 

Pagrindinis „Kaunas Jazz“ savaitgalis, įprastai vykstantis balandžio pabaigoje, šįmet dėl pandemijos keliasi į liepos pabaigą. Liepos 29 dienos – rugpjūčio 1 dienomis Kaune ir Zapyškyje vyks koncertai po atviru dangumi ir uždarose erdvėse, kuriuose pasirodys dainininkas iš Izraelio Tamiras Grinbergas, estai „Estrada Orchestra“, lietuviai „The Schwings“, Kauno bigbendas, Mary Mo ir kiti atlikėjai – visą šio savaitgalio renginių programą galite rasti interneto svetainėje www.kaunasjazz.lt Didelė dalis koncertų, kaip įprasta, bus nemokami.

Su publika festivalis vėl sveikinsis rugpjūčio viduryje – dviem koncertams į Lietuvą sugrįš publikos numylėtinis, portugalų dainininkas Salvadoras Sobralis.

„Lietuvoje man taip patinka, jog mama kartais juokauja, kad turėčiau persikelti į jūsų šalį. Iš tiesų nekantriai laukiu, kada vėl galėsiu su jumis pasisveikinti lietuviškai“, – sako dainininkas.

Į Lietuvą 2017-ųjų „Eurovizijos“ laimėtojas jau ketvirtą sykį atvyks festivalio „Kaunas Jazz“ kvietimu. Ankstesni Salvadoro koncertai tapo vienais šilčiausių atsiliepimų sulaukusių renginių per visą „Kaunas Jazz“ istoriją.

Dainininkas publiką nuginklavo ne tik puikiai parinktu repertuaru, kuriame skambėjo ir 2017-aisiais „Euroviziją“ laimėjęs hitas „Amar pelos dois“, bet ir šiltu bendravimu, humoro jausmu ir įspūdingu muzikalumu.

Klausytojus sužavėjo ir jo paruoštas siurprizas – jausmingai sudainuota kiekvieno lietuvio širdžiai artima daina „Paukščiai“. Šio epizodo įrašas plačiai pasklido socialiniuose tinkluose.

S. Sobralis: „Paukščiai“:

 

 

Nors ir nelengva tuo patikėti, pirmasis pasirodymas Lietuvoje 2018-aisiais buvo pirmasis S. Sobralio koncertas, surengtas ne gimtojoje Portugalijoje ar kaimyninėje Ispanijoje.

„Nežinojau, ko tikėtis, tačiau buvau priblokštas Lietuvos publikos dėmesio ir šilumos. Šis koncertas buvo ne tik geriausias per mano kelių dienų viešnagę Baltijos šalyse, bet ir vienas geriausių per visą mano karjerą“, – sakė S. Sobralis.

2017-aisiais Kijeve „Eurovizijos“ dainų konkursą įtikinamai laimėjęs S. Sobralis tapo šiame konkurse vietą atrandančios brandesnės muzikos simboliu.

„Amar pelos dois“ – harmoniškai turtingas, lyriškas, melodingas kūrinys. Tai emocinga daina, kuri kvėpavo „Eurovizijoje“. Nesigėdiju ir nebijau to pasakyti – tai buvo geriausia daina“, – viename iš retų savo interviu sakė 29-erių S. Sobralis, kuriam maksimalų balų skaičių skyrė ir Lietuvos žiūrovai bei komisija.

S. Sobralio pasirodymas 2017-ųjų „Eurovizijoje“:

 

 

Laimėti dainininkui nesutrukdė ir silpna sveikata. 2017-ųjų rudenį dainininkas atsisveikino su gerbėjais ir keliems mėnesiams buvo paguldytas į ligoninę, kur jam atlikta širdies persodinimo operacija.

Po jos atsigavęs dainininkas į sceną triumfuodamas grįžo į sceną. Portugalijoje nacionaliniu didvyriu tapęs, šalies prezidento apdovanotas dainininkas dalyvauja keliuose muzikiniuose projektuose – su įvairių sudėčių grupėmis groja džiazą, Lotynų Amerikos ritmų ir bolero įkvėptą muziką.

Šįsyk publikai S. Sobralis pristatys naujieną – gegužės pabaigoje išleistą albumą „bpm“.

Dainininko pasirodymai vyks dviejuose Lietuvos miestuose. Rugpjūčio 18 dieną atlikėjas koncertuos renginių erdvėje „Pakrantė“ prie Kauno „Žalgirio“ arenos, o rugpjūčio 19 dieną – Palangos koncertų salėje.

S. Sobralis: „Paint The Town“:

 

 

Koncertu Kaune bus paminėta ypatinga proga. „Šių metų rugpjūčio mėnuo ypatingas visiems kauniečiams ir miesto svečiams. Rugpjūčio 18-ąją „Žalgirio“ arena minės 10 metų gimtadienį. Taip pat sukanka 10 metų ir „Kaunas Jazz“ bei „Žalgirio“ arenos draugystei.

Todėl šio ypatingo bendradarbiavimo proga „Kaunas Jazz“ ir „Žalgirio“ arena pristato S. Sobralio koncertą“, – sako „Žalgirio“ arenos direktorius Paulius Motiejūnas.

„Darau tai, ką noriu, ir matau, kad žmonėms tai patinka. Vienas psichologas man sakė, kad moku jausti publiką. Bet aš nepataikauju. Koncertuodamas įsitikinau – žmonės yra atviri ir pasiruošę būti nustebinti“, – yra sakęs S. Sobralis, jau spėjęs užmegzti šiltą ir nuoširdų ryšį su Lietuvos klausytojais.

Rugsėjį festivalio garsai skambės Joniškio Raudonojoje (Žieminėje) Sinagogoje – čia koncertą su žinomų Lietuvos džiazo muzikantų grupe surengs vokalistė Eglė Vakarinaitė.

Festivalį gruodžio 6 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vainikuos vieno garsiausių pasaulio džiazo vokalistų, „Grammy“ laimėtojo Gregory Porterio koncertas su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Šis išskirtinis JAV žvaigždės pasirodymas į šių metų žiemą nukeltas iš praėjusių metų pavasario, visi į jį įsigyti bilietai galioja, jų keisti nereikia.

G. Porter – „Revival“:

 

 

Be to, šiuo metu jau žinomi pirmieji 2022-ųjų „Kaunas Jazz“ sezono koncertai. Balandžio 22 dieną Raudondvario dvaro Menų inkubatoriuje koncertuos JAV atlikėjas Jamisonas Rossas su grupe. Balandžio 23 dieną Palangos klube „Vandenis“ koncertuos JAV dainininkė Avery Sunshine – abu šie anksčiau planuoti koncertai į kitus metus nukelti dėl koronaviruso pandemijos.

Dėl tos pačios priežasties nukeltas JAV dainininkės Cecile McLorin Salvant koncertas, deja, atšaukiamas, nepavykus suderinti naujos pasirodymo datos. Bilietus į šį koncertą įsigiję žiūrovai dėl pinigų grąžinimo nuo birželio 4 d. gali kreiptis į bilietų platintoją bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kostas,

kostas, portretas
tai sitas sukcius dar gyvas? pries eurovizija jau mire, bet po pergales kelesi is mirusiu. sukcius , ne tas zodis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių