Quantcast

Paskelbta, kuris kūrinys sulaukė daugiausia lankytojų simpatijų

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Paveikslų galerija Lietuvos valstybės atkūrimo dieną kvietė sutikti kartu. Vasario 16-ąją buvo paskelbti parodos "Geriausias 2018 m. kūrinys" laureatai.

"Dėmesys menui ir proga, galimybė švęsti kitaip", - sakė muziejaus Parodų rengimo skyriaus vadovė Kristina Civinskienė.

Susumavus parodos lankytojų balsavimo biuleteniuose išreikštas simpatijas populiariausiu parodos autoriumi tapo tapytojas Pranas Griušys.

Jo parodai pristatytas darbas "Ką daryti?" , sprendžiant pagal gautus lankytojų balsus, buvo absoliučiu favoritu -surinko 211 balsų, tai yra, už jį balsavo kas dešimtas, nepatingėjęs imtis šios misijos. Lankytojų paroda sulaukė kur kas daugiau.

Iš viso parodai net 99 autoriai pateikė po vieną savo darbą. Savo balsą už kurį nors vieną iš šių kūrinių atidavė 2117 žiūrovų. "Tai yra beveik šimtu balsų daugiau nei parodos dalyviai sulaukė pernai", - lygino aktyvumą K. Civinskienė.

Parodai buvo pristatyti tapybos, grafikos, skulptūros, keramikos, konceptualaus meno, tekstilės darbai, vienas video ir viena fotografija.

Savo nuomonę apie parodos eksponatus išreiškė ir specialioji komisija, kurią sudarė muziejaus, Dailininkų sąjungos ir kiti menotyrininkai.

Komisija šiemet nusprendė apdovanoti tapytoją Eleną Balsiukaitę už kūrinį „No exit. Just play“, tapytoją Audronę Petrašiūnaitę už tekstilės kūrinį „Švytėjimas“, dailininkę Ramunę Staškevičiūtę už akvarelę „Apleistos teritorijos“, Rasą Deveikytę už debiutą ir tapybos kūrinį „Visuotinis pamišimas dėl ypač gražaus torto ir du dinamiški gerbėjai“.

Prizų  įsteigė bei savo laureatus taip pat paskelbė ir kitos kultūros įstaigos: Kauno filharmonija, Kaunas Jazz, Mikuličiūtės galerija, galerijoje veikianti kavinė "Kultūra".

Geriausi Kauno menininkai išrinkti ir apdovanoti jau dvidešimtą kartą.

K. Civinskienė pasakojo, kad didžiausias lankytojų srautas paprastai būna trečiadieniais, kai galerijos lankymas yra nemokamas, tačiau šiemet nuo trečiadienio mažai ką skyrėsi ir ketvirtadieniai.

Sausio 19-ąją duris atvėrusi paroda dar veiks iki vasario 24-osios, tad jeigu dar nebuvo užsukę, turite progą apžiūrėti visus kūrinius ir pamatyti, kaip atrodo sulaukusieji daugiausiai lankytojų ir komisijos dėmesio. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba Civinskienei

Pagarba Civinskienei portretas
Atsiprašau, pagarba Civinskienei, ne pagalba:)

Pagarba gerb. Civinskienei

Pagarba gerb.  Civinskienei portretas
Man tai nelabai patiko ta "miesčioniška" jo ( to dailininko su ilgais riestais ūsais) tapyba. Gerb. Civinskienė labai graži nuotraukose, pagalba jai už profesionaliai surengtą parodą.

skaitytoja R.

skaitytoja R. portretas
O kodėl nėra apdovanotojo Prano Griušio kūrinio reprodukcijos? Fotografas nesugebėjo nufotografuoti? Kažkos neprofesionalus parašymas ir iliustracijos, lyg Civinskienė tame renginyje buvo svarbiausias asmuo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių