Quantcast

Parodoje – dvigubas gyvenimo sakralumas

Kauno Švč.Sakramento bažnyčioje veikia Žygintos Alsienės fotografijų paroda "Visų visada". Per 20 nespalvotų nuotraukų – skirtingo amžiaus žmonės, įamžinti pačioje šventovėje.

Lankytojus pasitikusi parodos autorė pristatė parodos sumanymą. Fotografijose vaizduojamas žmogus įvairiais gyvenimo etapais – nuo gimimo iki senatvės.

Simboliška, kad ir parodos erdvė Švč.Sakramento bažnyčia išgyveno įvairius tarpsnius savo istorijoje ir, kaip pati fotografė teigia: "Dabar prisikėlė, kaip feniksas iš pelenų ir kviečia visus vidun."

Autorė sako, kad apsilankius šioje bažnyčioje kilo daugybė paralelių tarp žmogaus gyvenimo ir šio išskirtinio statinio, dabar tapusiu ir erdve, kurioje galima kurti. "Tai puiki erdvė, turinti istoriją, nuostabią aurą. Ir be abejonės, mano paroda apie tai, apie aurą, apie žmogaus būtį", – viena iš paralelių yra pasidalijusi autorė.

Fotografė atskleidžia, koks žmogus yra stiprus šioje erdvėje, kaip gali ją atskleisti, papuošti, parodyti kitaip. Ž.Alsienė prisipažino: nors pati fotografuoja jau daugiau nei dešimt, tačiau jauna moteris mano, kad jos, kaip profesionalios fotografės, karjera prasidėjo tik dabar, surengus šią parodą.

Parodą galima aplankyti iki rugpjūčio 30 d., lankymas nemokamas, tačiau kiekvienas svečias kviečiamas prisidėti prie kilnaus tikslo – bažnyčios, kurioje eksponuojamos nuotraukos, restauracijos. Vėliau fotografijas bus galima pamatyti ir kituose miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių