Quantcast

Pakaunės teatrų festivalyje – svečiai iš Sakartvelo

  • Teksto dydis:

Domeikavoje karaliavo teatras – čia dvi dienas vyko kasmetinis, vienuoliktą kartą organizuojamas tarptautinis teatrų festivalis „Maskaradas“. Tai didžiausias tarptautinis teatro mėgėjų festivalis Lietuvoje, kurio sumanytoja ir organizatorė yra Stanislava Šumilaitė-Hana.

Pirmą festivalio dieną, lapkričio 25-ąją, teatro mėgėjai išvydo Bajorų teatro „Šnekutis“ (Rokiškio r.), Tauragės kultūros centro liaudies teatro bei svečių iš Sakartvelo Čiaturo miesto teatro spektaklius.

Šeštadienio dienos programa prasidėjo išeivių kartvelų mėgėjų teatro Nyderlanduose „Atinati“ spektakliu „Hellados“, kuris pastatytas pagal vieno žinomiausių Sakartvelo dramaturgo N. Dumbadzės parašytą apsakymą (režisierius Badri Cerediani).

Pasveikinti festivalio dalyvius ir žiūrovus šeštadienį atvyko ir festivalio globėjas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, pasidžiaugęs, kad pakaunėje teatras yra gyvas ir prie to labai ženkliai prisideda festivalio organizatorė S. Šumilaitė-Hana, ypatinga viešnia – Sakartvelo ambasadorė Lietuvoje Salome Šapakidzė, konsulas Rati Mamporia ir Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriuas pavaduotoja Rūta Černiauskienė.

Pasveikinti teatralų iš Sakartvelo atvykusi ambasadorė teigė, kad kultūra suartina ir suvienija visas tautas. „Noriu padėkoti savo tautiečiams, kurie platina mūsų šalies kultūrą visame pasaulyje, jie yra puikūs mūsų šalies ambasadoriai“, – sakė S. Šapakidzė.

Be kartvelų spektaklio, antrą festivalio dieną žiūrovai išvydo Rūdiškių „Bajorų“ teatro (Trakų r.) ir Šakių kultūros centro „Zanavykų teatras“ spektaklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių