Quantcast

Pakaunėje laukia įtraukianti teatro, muzikos ir istorijos sintezė

  • Teksto dydis:

Birželio 10 d. Bubiuose, prie Batniavos seniūnijos pastato, vyks teatralizuotas renginys „1808 metų Ignacijaus Karpio testamentas – legenda“. Lankytojų laukia įtraukianti teatro, muzikos ir istorijos sintezė.

Pasibaigus pagrindinei renginio daliai, žiūrovai galės toliau mėgautis bendryste, klausyti Lietuvos, Latvijos ir Armėnijos muzikantus jungiančios grupės „U‘elements“ koncerto ir lankytis išskirtinėje vietoje – unikalaus skulptoriaus Tado Vosyliaus site-specific dervinių skulptūrų ekspozicijoje.

Nuostabiame gamtos prieglobstyje esantys Bubiai jau kurį laiką intensyviai narsto vietos istorijos puslapius, o savo atradimus gyventojams ir svečiams pristato kūrybiškai. Praėjusių metų vasarą realizuotas T. Vosyliaus kūrybinis darbas – LDK veikėjo, mecenato ir filantropo Ignacijaus Karpio skulptūra „Stebėtojas“.

Atsižvelgiant į reikšmingus I. Karpio darbus, globėjišką rūpestį žmonėmis ir buvimu, tikėtina, pirmuoju asmeniu, kuris savo testamentu iš baudžiavos paleido apie 7 tūkst. valstiečių, Batniavos bendruomenė nutarė minėtai asmenybei skirti daugiau dėmesio. Šiais metais į kūrybinę kelionę su vietos gyventojais ir kūrėjais leidosi režisierius Arvydas Lebeliūnas ir kompozitorius Jonas Sakalauskas: į vientisą pasakojimą buvo sujungti istorijos fragmentai, legendų motyvai ir meninės interpretacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių