Quantcast

Pakaunėje neįgaliesiems dėkojo už prasmingą veiklą ir nuoširdų darbą

  • Teksto dydis:

Gruodžio 3-ioji – Tarptautinė neįgaliųjų diena, skirta atkreipti visų dėmesį į iššūkius, su kuriais susiduria turintys negalią, priminti apie žmogaus teises, būtinybę užkirsti kelią diskriminacijai ir užtikrinti lygias galimybes visiems visuomenės nariams.

Bendraminčių būryje

Garliavos neįgaliųjų draugijos nariai ją paminėjo bendraminčių ir draugų būryje, Jonučių progimnazijoje surengtoje jaukioje ir šiltoje popietėje, o į šventinį renginį Kauno rajono socialinių paslaugų centre pakviesti Kauno rajono neįgalieji iš visų seniūnijų, įvairių rajono žmonių, turinčių negalią, organizacijų atstovai.

Garliavos neįgaliųjų draugija vienija apie 300 neįgalių žmonių, nuolatines socialines paslaugas teikia Garliavos miesto ir apylinkių, Alšėnų ir Rokų seniūnijų neįgaliesiems. Šventės vieta Jonučių progimnazija pasirinkta neatsitiktinai: draugija yra Jonučių progimnazijos socialiniai partneriai, moksleiviai dažnai prisijungia prie įvairių gerumo akcijų, padeda senjorams.

Būtent progimnazijos mokiniai ir pradėjo šventinę popietę: dainavo kalėdines dainas, deklamavo eiles. Mokyklos direktorė Audra Galvanauskienė džiaugėsi, kad mokytojai skiepija vaikams tikrąsias vertybes ir moko juos padėti kitiems, suprasti ir atjausti.

Šventinę nuotaiką kūrė Garliavos neįgaliųjų draugijos ansamblio „Šarma“ ir Garliavos Trečiojo amžiaus universiteto moterų ansamblio „Ežiuolė“ atliekamos dainos.

Pasveikinti draugijos narių atvyko gausus būrys svečių: Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Lietuvos neįgaliųjų draugijos vadovas Ignas Mačiukas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Raminta Popovienė ir seniūnijos atstovai.

Draugijos pirmininkui Eugenijui Senovaičiui dėkota už nepriekaištingą darbą ir nuolatinį rūpestį neįgaliaisiais, o šventės dalyviams linkėta sveikatos ir jaukių, šiltų artėjančių švenčių.

Kalbėta apie panašumus

Dar gausesnis būrys savivaldybės atstovų pabendrauti su neįgaliaisiais atvyko į Kauno rajono socialinių paslaugų centrą. Be jau minėtų, renginyje dalyvavo vicemerai Antanas Nesteckis ir Paulius Visockas, administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, jo pavaduotojai Rūta Černiauskienė ir Mantas Rikteris, Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto pirmininkas Edvinas Kriūnas ir kt.

Šventė prasidėjo prasmingais žodžiais – „Negalia yra pati didžiausia galia“ ir juos puikiai patvirtino jos dalyviai.

„Kauno rajone gyvena 3 proc. žmonių, kurie turi kažkokią negalią, ir jie yra mūsų visuomenės dalis. Jūs, kaip ir mes, norite gyventi orų, gražų ir visavertį gyvenimą, todėl mes darome viską, kas nuo mūsų priklauso, kad jūs jaustumėtės reikalingi, galėtumėte būti savarankiški. Ar mes padarome viską? Galbūt ne. Bet ar mes einame teisingu keliu? Manau, kad taip. Šiandien turėtume kalbėti ne apie skirtumus tarp mūsų, o apie panašumus. Jūs mums esate pavyzdys, kaip reikia džiaugtis gyvenimu“, – kalbėjo savivaldybės vadovas.

Padėkų lietus

Už aktyvią ir prasmingą veiklą, nepriekaištingą ir nuoširdų darbą renginio metu mero padėkomis apdovanoti aktyviausi Kauno rajono neįgaliųjų organizacijų darbuotojai: Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos užimtumo specialistė Leonora Špiliauskienė, Vilkijos neįgaliųjų draugijos narė Sandra Vasiliauskienė, Garliavos neįgaliųjų draugijos narė Janina Talalienė, asociacijos „Kauno gyvastis“ lektoriai Rimantas Kranauskas ir Jelena Lukoševičienė, viešosios įstaigos „Tapk laisvas“ socialinė darbuotoja Asta Kalkauskienė, Kauno bendruomenės „Arka“ narės Ugnė Gudelytė ir Monika Giršaitė, Kauno rajono neįgaliųjų draugijos narė Jūratė Naginevičienė, Socialinės terapijos namų „Akvila“ užimtumo specialistė Mantė Jasilionytė, Kauno rajono kurčiųjų pirminė organizacijos projektų vadovė Greta Gustienė, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Kauno rajono filialo pietvakarių centro padalinio darbuotoja Daiga Gipienė.

Kiekvienam šventės dalyviui svečiai įteikė po gėlę – Kalėdų žvaigždę, o neįgaliųjų organizacijoms dovanojo medaus.

Šventėje netrūko dainų. Koncertavo Kauno miesto aklųjų ir silpnaregių centro liaudiškos muzikos kapela „Bičiuliai“, gestų kalba kelias dainas atliko Aldona ir Brigita. Puikią nuotaiką visiems dovanojo teatro „Labas“ spektaklis „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių