Quantcast

Orientavimosi žaidimas mieste subūrė kauniečius

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kauniečius ir Kauno svečius ketvirtadienio vakarą kvietė dalyvauti nuotykių ir įdomių užduočių, galvosūkių kupiname pramoginiame orientavimosi žaidime pėsčiomis „Orientuokis linksmai su šeima ir draugais“.

Didelio susidomėjimo sulaukęs žaidimas šiais metais organizuojamas jau trečią kartą, o dalyvių skaičius nuolat auga.

Gegužės mėnesį organizuotame žaidime dalyvavo 80 komandų (273 žmonės), liepą – jau 105 komandos (369 žmonės), o rugpjūčio 22-ąją vykusiame žaidime užsiregistravo 155 komandos (555 žmonės). Komanda sudaroma iš 2-5 asmenų, paskiriamas ir kapitonas, sugalvojamas pavadinimas. 

Šalia kavinės „Kregždutė“ jau nuo 17 val. rinkosi šeimos, draugų kompanijos ir pavieniai miestiečiai. Pasitikrinę registraciją ir išklausę instruktažą bei taisykles, komandos į nuotykius leidosi 18.30 val.

Dalyviai turėjo sąrašą, kuriame rado įvairiausio pobūdžio užduočių. Jas įveikti ir aplankyti objektus komandos turėjo per nustatytą laiką. Kiekviena užduotis buvo įvertinta tam tikru taškų skaičiumi. Užduotys dalyviams buvo išdėliotos ne eilės tvarka – dalyviai patys turi susidėlioti maršrutą. Kad įvykdytų užduotis, dalyviams reikėjo fotografuojančio išmanaus telefono (su filmavimo funkcija) ir su mobiliuoju internetu, patogios aprangos bei avalynės ir rašymo priemonės. Žaidimo metu komandos įveikė apie 7 km. ir užtruko apie 2.5 val. Laimėtojais tapo dalyvių komanda „Gurtas“, kurią sudarė trys nariai.

„Kiekvienais metais Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizuoja aktyvias veiklas kauniečiams, skatindami fizinį aktyvumą, bendravimą ir bendradarbiavimą komandose bei Kauno pažinimą. Šiais metais ypač daug dėmesio susilaukia orientavimosi žaidimai, kurie suburia šeimas, draugus į komandas ir leidžia pasinerti į nuotykius“, – sakė organizatorių atstovė, visuomenės sveikatos specialistė Lina Pranckevičiūtė.

Žaidimas neturi amžiaus cenzo, dalyvauti gali visi norintys. Organizatoriai teigia, kad tokie žaidimai buria visuomenę, skatina pažinimą, padeda praplėsti akiratį. „Kiekviename žaidime turime išsikėlę skirtingus tikslus – pasidomėti Kauno istorija, atlikti visai šeimai skirtas nuotaikingas užduotis, pažinti skirtingas Kauno vietas“, – pasakoja L. Pranckevičiūtė.

Jei dar nedalyvavote, bet norėtumėte dalyvauti tokiame ar panašiame renginyje, visas naujienas apie artėjančius renginius galima rasti socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje ir internete kaunovsb.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Albinas

Albinas portretas
Koks čia orientavimasis jeigu naudojama pagalbinė priemonė išmanusis telefonas. Mano laikais buvo orientuojamasi ne išmaniais telefonais, o su kompasu ir žemėlapiu.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tikrai smagus renginys. Aciu organizatoriams uz sauniai praleista laika! Saunuoliai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių