Quantcast

Nemokami koncertiniai piknikai ir vėl džiugina kauniečius: gyvai skambėjo džiazas

Saulėtą sekmadienio vakarą Kaune vėl suskambėjo nemokamas ir kauniečių pamėgtas koncertas „Parko muzika“ su Kauno bigbendu, kurio pasiklausyti atėjo šimtai žmonių.

Jau nuo 2018 metų Kaune rengiamas „Parko muzikos“ koncertinis piknikas sugrįžo ir 2020-aisiais. Kauko laiptų lauko terasoje klausytojus džiugino daugiau nei 25-erius metus visoje Lietuvoje grojantis Kauno bigbendas.

„Tokiuose renginiuose stengiuosi lankytis dažnai, bet šiame esu pirmą kartą, – pasakojo dalyvė Martyna, – Mėgstu tokios muzikos klausytis gyvai, dėl jos čia ir atėjau“, – teigė ji.

Visa koncerto programa buvo skirta amerikiečių kompozitoriams ir prasidėjo nuo klasikinio Glenno Millerio džiazo kūrinio „In the mood“.

Renginio aura pritraukė tiek jaunus, tiek vyresnio amžiaus žmones. Kai kurie pasiklausyti koncerto atvyko net iš kitų miestų. Renginio metu skambėjo ne tik orkestras, bet ir solo trombonas, solo trimitas, būgnai bei solo baritono saksas.

Klausytojai buvo raginami ritmiškai ploti, judėti, o už orkestro žaviai šoko fontanas. „Į šį renginį žvelgiu labai teigiamai, nes tokių renginių išties trūksta. Manau, kad tai – labai puikus dalykas“, – kalbėjo dalyvė Martyna.

Šių metų muzikinių vasaros sekmadienių ciklo raktinis žodis – #NUSIŠYPSOK! „Buvo laikas, kai savo gražias šypsenas slėpėme po kaukėmis. Taigi vienintelė aprangos detalė, kuri šiandien jums yra reikalinga – tai šypsena“, – kalbėjo renginio vedėjas Edvinas Vadoklis.

Šimtai žmonių, apsupę gražiąją Kauko alėjos daubą, mėgavosi gyva muzika, vaikai džiaugėsi nemokamai dalijamais renginio balionais. „Man labai patiko pikniko idėja“, – teigė dalyvis Danielius. Žmonės sėdėjo ant žolės ar kėdžių, kai kurie buvo atsinešę užkandžių. „Apie šį renginį skaičiau žurnale. Manau, tai puikus būdas prasiblaškyti: grynas oras ir mano mėgstama lengva džiazo muzika“, – kalbėjo dalyvė Lilė.

Saulėtas ir nuo džiazo muzikos skambantis slėnis nebuvo pirmasis šiais metais „Parko muzikos“ koncertas. 

Birželio 28 dieną Ąžuolyno parke skambėjo orkestras „Ąžuolynas“. Koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ dovanojamuose nemokamuose koncertuose žada pasirodyti ir lyriškieji „Ainiai“.

Po gražiausius Kauno parkus keliaujanti koncertinių piknikų programa žmones džiugins dar ne kartą: „Programa „Nusišypsok!“ ypatinga tuo, kad kartu su jumis keliausime po įvairias neatrastas ar visiškai kitaip suspindėjusias Kauno erdves“, – teigė E. Vadoklis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ačiū organizatoriams, muzikantams ir vedėjui už nuostabų koncertą gerą nuotaiką bei puikų sekmadienio vakarą.

Kokie

Kokie portretas
atstumai...

Kaunietis

Kaunietis portretas
O kaip su privalomu atstumu?????
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių