Quantcast

Naujovė lankytojams: savaitgaliais į IX fortą

  • Teksto dydis:

Įsibėgėjanti vasara kviečia keliauti, semtis naujų įspūdžių ir patirčių. Turistiniam sezonui įgaunant pagreitį, Kauno IX forto muziejus lankytojams siūlo naują paslaugą – organizuotas ekskursijas savaitgaliais.

Vasaros sezono metu šeštadieniais ir sekmadieniais muziejuje vykstančios ekskursijos padės iš arčiau susipažinti su unikaliu kultūros paveldo objektu, daugiau sužinoti apie svarbius istorijos įvykius.

IX fortas mena reikšmingus praėjusio šimtmečio Lietuvos istorijos periodus. XX a. pradžioje pastatytas kaip gynybinis įtvirtinimas, fortas tarpukario Lietuvoje tapo Kauno sunkiųjų darbų kalėjimo filialu. Per pirmąją sovietinę okupaciją jis paverstas NKVD kalinių persiuntimo į lagerius punktu. Nacių okupacijos laikotarpiu IX forte atimta dešimtys tūkstančių gyvybių. Dabar forte veikia šias temas pristatantis muziejus, į kurį atvykę lankytojai gali aplankyti vidaus erdves, patyrinėti įrengtas ekspozicijas, pasivaikščioti memorialiniame parke, apžiūrėti 32 m aukščio monumentą nacizmo aukoms atminti.

Norintys pasisemti žinių apie istoriją, pasiklausyti turiningo ekskursijų vadovo pasakojimo ir pabūti autentiškose šimtmetį menančiose patalpose turi galimybę savaitgaliais dalyvauti teminėje arba apžvalginėje ekskursijoje.

Išplėstinė teminė ekskursija „IX forto gynybinė siena – požemiai" supažindina su Kauno tvirtovės tematika: apsilankoma forto puskaponierio ekspozicijoje ir gynybinėje sienoje, į kurią įprastai patenkama tik su ekskursijų vadovu.

Apžvalginė ekskursija „IX fortas: nuo įtvirtinimo iki muziejaus“  skirta norintiems plačiau sužinoti apie visas muziejaus pristatomas temas: Kauno tvirtovę, Kauno sunkiųjų darbų kalėjimą, sovietinę ir nacistinę okupacijas, Holokaustą.

Lankytojų patogumui sudarytas grafikas su plačiu ekskursijų laikų pasirinkimu, ekskursijos vedamos lietuvių ir anglų kalbomis. Įsigijus specialų organizuotos ekskursijos dalyvio bilietą, galima ne tik dalyvauti ekskursijoje, bet ir savarankiškai apžiūrėti muziejaus ekspozicijas – įėjimo į muziejų bilietas į kainą yra įskaičiuotas.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad į šeštadieniais ir sekmadieniais (išskyrus paskutinį mėnesio sekmadienį) organizuojamas ekskursijas išankstinė registracija nevykdoma. Pavieniai lankytojai, šeimos, nedidelės draugų grupės kviečiami atvykti ekskursijos dieną ir registruotis vietoje – muziejaus kasoje (Žemaičių pl. 75, Kaunas).

Kiekvieno mėnesio paskutinį sekmadienį, kai muziejaus lankymas nemokamas, galioja atskiras ekskursijų tvarkaraštis – tuomet vedamos teminės ekskursijos po IX forto gynybinę sieną. Į jas būtina išankstinė registracija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių