Quantcast

Mototurizmo dalyviai lietaus neišsigando

Pirmą kartą Kaune motociklininkai startavo tam, kad pažintų miestą ir jo apylinkes. „Mototurizmo sprinto“ dalyvių negąsdino nei lietus, nei dar nepažintos teritorijos.

Oro sąlygos

Šeštadienis įvairius motociklus vairuojantiems sprinto dalyviams tikrai neatseikėjo gražaus oro. Nuo pietų pradėjo lyti bei pūsti visai nevasariškas vėjas, tačiau „Mototurizmo sprinto“ dalyvių tai nei kiek negąsdino ir neatėmė noro motociklu pažinti gražiausius Kauno miesto ir rajono kampelius.

„Sakote, oras blogas? Bet juk Kaunas mūsų visų namai, o namuose blogo oro nebūna, tik nusiteikimas“, - renginio dieną dalyvius socialiniame tinkle „Facebook“ motyvavo organizatoriai.

„Oras nemielas, bet kažkiek pasiruošėme, žinoma, kažkiek ir sulysime, bet bus, kaip bus“, - sakė kaunietė Ieva, kuri tokiame renginyje su šešių žmonių komanda dalyvauja pirmą kartą.

Panašios nuomonės laikėsi ir kiti motociklininkai. Jie sakė, kad tinkama apranga leidžia važinėti ir prastu oru. „Pernai Birštone dalyvavome panašiame renginyje, tai užsikrėtėme. Smagu, nes pamatome daug įvairiausių Lietuvos vietų. O oras nuotaikos nesugadins, išdžiūsime, jei sušlapsime. Vakare dar pirtyje pasikaitinsime ir bus viskas gerai“, - geros nuotaikos nestokojo Lina.

Į pirmąjį Kaune organizuotą „Mototurizmo sprintą“ susirinko apie 200 dalyvių. Tai patvirtina, kad tokios veiklos šiam miestui trūko ir joks oras kauniečiams nebaisus.

Lankytini objektai

Šiemet nuspręsta, kad bendra renginio tema - amatų kelias, kuris, anot organizatorių, nustebins ne tik iš kitų miestų atvykusius dalyvius, bet ir pačius kauniečius. Tam, kad vietos būtų vertos motociklininkų apsilankymo, sudarinėjant užduočių knygą buvo bendradarbiaujama su Kultūros paveldo departamentu.

Kiekviena komanda gavo užduočių knygą, kurioje nurodyti privalomi objektai bei tie, kuriuos gali rinktis individualiai. Dalyviai patys susidarinėjo maršrutus ir važiavo į tuos objektus, kurie atrodė verčiausi dėmesio. Kadangi renginys ribojamas laiku, teko gan tiksliai susiplanuoti kelionę.

„Lankytinose vietose dalyviai patirs daugiau, nei gali paprasti turistai, nes juos pasitiks įvairių sodybų valdytojai, kurie papasakos įvairiausių istorijų. Vėliau dalyviams reikės atsakyti į klausimus. Laimės ta komanda, kuri turiningiausiai praleis laiką“, - prieš startą kalbėjo viena organizatorių Birutė Vaitkutė.

Ji patikino, kad jei komandos važiuos didesniu nei leistina greičiu, bus diskvalifikuotos, nes renginyje svarbiau ne kuo greičiau viską aplėkti, bet pasisemti žinių ir kažko išmokti. Organizatoriai paskaičiavę, jog per skirtą laiką, laikantis Kelių eismo taisyklių, motociklininkai gali nuvažiuoti apie 400 kilometrų. Tačiau kai kuriuose objektuose dalyviai truks ir 15 min., todėl laiko pačiai kelionei bus mažiau. Manoma, kad nuvažiuotas kelias bus apie 250 km.

„Važiuosime pačiais geriausiais Lietuvos keliais – žvyrkeliu, nes jis mums labai patinka. Mes trumpinsime maršrutą, nes šiandien atvažiavome pailsėti ir smagiai praleisti laiką. Gavome labai gerą lankytiną vietą, todėl įdomu, nes tai istorinis taškas. Galėsime ir ką nors naujo sužinoti“, - kalbėjo Darius, kuris su komanda nusprendė lankyti daugiausia pagrindines vietas tam, kad po to galėtų su šeima nuvykti.

O aplankyti dalyviai tikrai turės nemažai vietų. Dvaruose, dirbtuvėse ar sodybose „Mototurizmo sprinto“ dalyviai turės susipažinti su eksponatais, išklausyti pasakojimų bei įsiamžinti. Vienoje sodyboje dalyviams reikės patiems paleisti senovinį patefoną ir atspėti, kokia groja muzika.

Renginio tikslas

Kaune „Mototurizmo sprintas“ rengiamas pirmus metus. Iki šiol motociklininkai buvo kviečiami susipažinti tik su Vilniaus apylinkėmis. Šį kartą visas renginys persikėlė į Kauną.

„Mototurizmo sprintas“ - renginys intelektualiems motociklininkams. Galime sakyti, kad po ketverių metų sėkmingos patirties organizuojant šį renginį Viliniuje, nusprendėme, kad jau subrendome ir kelionėms po kitus miestus“, – sakė vienas organizatorių Markas Dolgovas.

Iš viso dalyviams reikėjo atrasti apie 20 objektų, kurie paprastai lieka nepastebėti. Organizatoriai tikina, kad čia svarbiausia yra pažinti, patobulėti bei pamatyti.

„Šiame renginyje, kaip ir tikroje turistinėje kelionėje, svarbiausia – gauti unikalios patirties ir turiningai praleisti laiką. Mes neretai išgirstame klausimą, kaip laimėti. Atsakymas iš mūsų lūpų skamba visuomet taip pat – laimi ne tie, kurie važiuoja greičiausiai, o tie, kurie keliaudami yra tikra komanda", – tvirtino renginio organizatorė B.Vaitkutė.

Į renginį atvyko ant plieninių žirgų patruliuojantys policininkai. Jie į lankytinas vietas nevažiavo, tačiau tikėjosi, kad jų apsilankymas paskatins saugiai elgtis keliuose. „Pakankama prevencija – mūsų atvažiavimas ir liaudis važiuos dėmesingiau ir atkreips dėmesį į oro sąlygas“, - komentavo Lietuvos kelių tarnybos patrulis Aurelijus Savickas.

Pergalės džiaugsmas

Šį kartą daugiausia kultūros pasisėmė jau ne pirmus metus tokiuose renginiuose dalyvaujantys kauniečiai Ramūnas Gavutis ir Mindaugas Bilius. Komanda pasivadino pikantišku pavadinimu - „Angry & Sexy“ (liet. „Pikti ir seksualūs“), kuris kilo nuo ankstesnių renginių, kuomet motociklais kartu važiuodavo ir merginos, tačiau šiame sprinte liko tik vyrai. Jiems renginys be galo patiko.

„Dar labai švieži ir šlapi įspūdžiai, sunku, ką nors pasakyti. Buvo labai smagu važiuoti, pamatėme gerų vietų. Tai, ką planavome, aplankėme, tik maršruto pabaigą spontaniškai pakoregavome. Iš pradžių vietas dėliojomės pagal geografiją, vėliau – pagal likusį laiką“, - strategiją pasakojo komandos kapitonas R. Gavutis.

Nugalėtojas pasakojo, kad pirmąsias valandas labai pliaupė lietus, todėl vos buvo galima kelią įžiūrėti, tačiau vėliau pragiedrėjo, tad kartu ir nuotaika pagerėjo. Iš visų vietų, kurias mototurizmo metu jis su kolega aplankė, labiausiai įsiminė dvi – Biliūnų Tradicinių amatų centras, kuriame vyrus supažindino su traktoriais bei Dotnuvos žirgynas. Ramūnas tikino, kad į šiuos objektus sugrįš su didesne kompanija, o ateities renginiuose stengsis kelis objektus pasirinkti ir juose praleisti daugiau laiko, o ne stengtis pravažiuoti kuo daugiau lankytinų vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldas

Aldas portretas
Maciau juos vaziuojancius per lietu pro Vandziogala, tan matyt ju vienas is punktu buvo. Bet neatrode kad bijojo lietaus, labai uztikrintai vare.

vstrom

vstrom portretas
Neblogai cia...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių