Quantcast

Mirė Garliavos bendruomenės puoselėtojas, menininkas O. Karavajevas

  • Teksto dydis:

Po sunkios ligos, prasidėjus 2021-iesiems, mirė garliavietis dailininkas Olegas Karavajevas.

Tai – didelė netektis visai Kauno rajono bendruomenei, ypač – garliaviečiams. O. Karavajevo kuklus, bet labai prasmingas gyvenimas garsino Garliavą ir Kauno rajoną, ugdė miestelėnų meninį lygį, rodė pavyzdį, kaip nesutrikti šiame skubos ir dažnai netikrų vertybių pasaulyje, pažymima Kauno rajono savivaldybės pranešime.

Šv. Mišios už velionį bus aukojamos sausio 6 d. 8 val. Garliavos Švč. Trejybės bažnyčioje, jas tiesiogiai transliuojant per bažnyčios interneto puslapį.

Atsisveikinti bus galima Jonučių laidojimo namuose (J. Šimkaus g. 22 ) sausio 6 d. nuo 9 iki 10 val. Urna išnešama 10 val. į amžinojo poilsio vietą Jonučių kapinėse.

O. Karavajevas gimė 1946 metais Lenkijoje, Švidnicoje. Vėliau su tėvais gyveno Baltarusijoje, o po tarnybos sovietų kariuomenėje likimas jį atvedė į Lietuvą. Čia sukūrė šeimą, čia gimė du sūnūs, čia jis mokėsi elektriko amato, dirbo. Gyvenimas O. Karavajevui sudavė negailestingą smūgį – 1985 -aisiais palaidojo jaunėlį sūnų ir atrodė, kad atsitiesti jėgų nebebus. Kaimynas, matydamas nepaguodžiamą draugą, pasiūlė Olegui eiti mokytis piešti į A. Martinaičio dailės mokyklą.

Tai buvo kelio į dailę pradžia: O. Karavajevas sėkmingai baigė dailės mokyklą, pradėjo lankyti Kauno „Vaivorykštės“ dailės studiją. Mokėsi, kantriai dirbo, ieškojo, tvirtėjo, augo kaip dailininkas.

1993-aisiais pradėjo dirbti mokytoju Garliavos J. Lukšos gimnazijoje, vėliau – Jonučių vidurinėje ir Mastaičių pagrindinėje mokyklose.

O. Karavajevas aktyviai dalyvavo Lietuvos partizanų istorijos pažinimo ekspedicijose, Juozo Lukšos vardo įamžinimo Garliavoje veikloje, mokyklų muziejų kūrime. Tapo Lietuvos krašto apsaugos savanorių pajėgų nariu. Daug keliavo, domėjosi Europos kultūros paveldu, dailės istorija. Piešė, dalyvavo pleneruose, pradėjo organizuoti personalines parodas.

2000 metais O. Karavajevo ir jo bendraminčių iniciatyva prie Kauno rajono viešosios bibliotekos pradėjo veikti dailės studija, kuriai neatlygintinai net 20 metų vadovavo O. Karavajevas. Prasidėjusi nuo mažos grupės žmonių, kurie, anot paties vadovo, „nori piešti ir pakalbėti apie meną“, studija išaugo į bendruomenę, kurią žino, vertina dailininkai profesionalai, kurios ne vienas narys pasuko menininko keliu.

O. Karavajevas apdovanotas Kauno rajono Garbės ženklu, KASP medaliu už nepriekaištingą tarnybą, 2007 m. nominuotas Metų garliaviečiu meno srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diana

Diana portretas
Tvariai jus tvariai tylekit nes supusit uz tokius komentarus slikstynes. Parazitai jus ne zmones.

jore

jore portretas
JAU 6 metai gyvenam garliavoj ir tokio nepazinojom ir vaikai i mokykla eina niekas nezinojo kaip idomu kat toks buvo. amen

onute TO TIKUOSI

onute TO TIKUOSI portretas
PASIRODO GARLIAVOS BENDRUOMENĖJE YRA ISISUKUSI PEDOFILO VAIKU NIEKINTOJO GERBĖJA TAU ŠIUKŠLE IŠGAMOS GIMINAITE IKI PATVORINIU TOLI ESI ATMATOS GIMINĖ O TIE ATMATOS JAU PEKLOJE SMALA MAIŠO TAI LABAI DŽIUGU
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių