Quantcast

A. Mamontovo gimtadienio koncertas bus ir Kaune

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 23 d. penkiasdešimtmetį švęsiantis Andrius Mamontovas dar praėjusių metų pabaigoje savo gerbėjus pakvietė į išskirtinį koncertą „AM50“. Kadangi beveik visi bilietai į sostinės „Siemens“ arenoje gruodžio 17 d. vyksiantį koncertą buvo išpirkti likus pusmečiui iki pasirodymo, grupės „Foje“ lyderis skelbia apie papildomą renginį.

Hitų „Laužo šviesa”, „Kitoks pasaulis“, „Marso kanjonai” ar „Geltona. Žalia. Raudona.” kūrėjas bei atlikėjas gruodžio 20 d. koncertą surengs ir Kauno „Žalgirio” arenoje.

Bilietais į A. Mamontovo koncertą Kaune jau prekiauja „Tiketa“. Visi, įsigiję bilietus į muzikanto pasirodymą, nemokamai galės atsisiųsti ir naujausią kompozitoriaus, atlikėjo, prodiuserio ir aktoriaus albumą „Memories Of Something That Never Happened“. Reikia apsilankyti interneto svetainėje www.andriusfoje.lt ir tuščiame laukelyje suvesti aštuonženklį turimo bilieto numerį. Naują albumą gali atsisiųsti kiekvienas, įsigijęs bilietą į atlikėjo koncertą Vilniuje arba Kaune.  

„Tai, kad likus pusmečiui iki koncerto parduoti beveik visi bilietai, didžiulis įvertinimas. Per pastaruosius mėnesius mano elektroninio pašto dėžutę ir paskyras socialiniuose tinkluose pasiekė šimtai laiškų su prašymu neapsiriboti vienu gimtadienio koncertu. Negalėjau numoti ranka į tokią gausybę fanų prašymų“, – sakė A. Mamontovas.

Muzikantas prisipažino, kad toks gerbėjų palaikymas įkvėpė ne tik naujam koncertui, bet ir dovanai. Net penkerius metus kurtą elektroninį albumą A. Mamontovas savo gimtadienio proga dovanoja visiems koncerto svečiams.

„Būdamas paaugliu labai žavėjausi Isao Tomita, Vangelis ir Jean-Michel Jarre kūryba. Visada norėjau būti „žmogumi orkestru“, grojančiu visais instrumentais ir įrašinėjančiu elektroninę muziką. Šis mano albumas – pabėgimas nuo tradicinio Andriaus Mamontovo. Tai – tarsi muzika nenufilmuotam filmui ar nepastatytam spektakliui. Ją kūriau penkerius metus, daug kartų klausiau, tikrinau ir tobulinau. Tai dariau tol, kol nebeturėjau nei ką atimti, nei ką pridėti. Atėjo metas ją atiduoti ir klausytojų teismui“, – kalbėjo prieš 20 metų išsiskyrusios kultinės Lietuvos grupės „Foje“ lyderis.

A. Mamontovo muzikinė karjera prasidėjo prieš 33 metus Antakalnio vidurinėje mokykloje. Čia jis drauge su bendraminčiais sukūrė grupę „Sunki muzika“, kuri neilgai trukus buvo pervadinta į „Foje“. Per 14 savo gyvavimo metų kultinis kolektyvas išleido devynis studijinius, tris koncertinius ir kelis geriausių dainų albumus. „Foje” laimėjo visus įmanomus to meto muzikinius apdovanojimus. Iki šiol oficialiai yra parduota daugiau kaip 200 tūkst. šios grupės albumų kopijų –tai yra vienas geriausių visų laikų rezultatų Lietuvoje.

Dar grodamas grupėje „Foje”, A. Mamontovas pradėjo ir savo solinę karjerą. Pirmas jo solinis debiutas – 1995 metais išleistas albumas „Pabėgimas” – iki šiol vadinamas vienu geriausių albumu nepriklausomoje Lietuvoje. Daugiau kaip 30 metų aktyviai muzikinėje veikloje dalyvaujančio atlikėjo diskografijoje – 13 studijinių solinių albumų ir dar 21 muzikinis apdovanojimas.


Šiame straipsnyje: Andrius MamontovasFoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
kol buvo nepakabintas politikų ,______dar dainavo , o dabar politikuoja ,nes reikia atidirbti už medalį ,kurį gavo iš Grybauskaitės ,,,,sėkmės ,kiekvienas turim silpnybių ,,,,

ELĖ

ELĖ portretas
Geriau tegul koncertuoja Naisiuose Karbauskiui

Lina

Lina portretas
Šilčiausi sveikinimai Jums,gerb.Andriau artėjančio jubiliejaus proga. Sveikatos ir dar daug koncertavimo metų!☺☺☺
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių