Quantcast

M. K. Čiurlionis vėl įkvepia improvizuoti

  • Teksto dydis:

Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje kitą ketvirtadienį tęsis M. K. Čiurlionio jubiliejinių renginių ciklas. Organizatoriai kviečia į dviejų dalių pasisėdėjimą muziejaus kiemelyje – „Čiurlionis įkvepia improvizuoti“. Šį kartą programoje karaliauja žodis ir muzika.

19 val. programa „Kaip su mėlynom erdvėm“ pasiūlys šiuolaikinių kompozitorių muziką ir poetų, įkvėptų Čiurlionio kūrybos, eiles. Skambės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Osvaldo Balakausko, Loretos Narvilaitės, Dalios Kairaitytės, Antano Kučinsko, Broniaus Kutavičiaus muzika, kurią atliks smuikininkė Ilona Klusaitė ir pianistė Goda Stanionytė. Kazio Bradūno, Sigito Gedos, Antano Marčėno, Juditos Vaičiūnaitės eiles skaitys aktoriai Daiva Stubraitė ir Henrikas Savickis.

20 val. persipins M. K. Čiurlionis ir džiazas. Pianistas, M. K. Čiurlionio proanūkis Rokas Zubovas ir Artūras Anusauskas, vienas ryškiausių Lietuvos džiazo pianistų, kartu su žinomu režisieriumi, aktoriumi, dainų kūrėju ir atlikėju Aidu Giniočiu drąsiai improvizuos M. K. Čiurlionio tema. Kompozitoriaus sukurta muzika susilies su džiazo ritmais bei A. Giniočio skaitomais tekstais – prisiminimais apie iškilųjį kūrėją.

Visus tuos, kurie nebuvo praėjusiame renginyje, nustebins ir pralinksmins komiksai apie M. K. Čiurlionį.


Kas? „Čiurlionis įkvepia improvizuoti“

Kur? M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, V. Putvinskio g. 55, Kaune

Kada? Liepos 23 d., ketvirtadienį, 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių