Quantcast

M. K. Čiurlionio dailės muziejus spalį senjorams siūlo daugybę nemokamų renginių

Senjorų mėnesio proga Nacionalinis Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejus bei jo padaliniai spalį kvies garbaus amžiaus lankytojus į specialiai jiems parengtos programos renginius. Bilietų pirkti senjorams nereikės – pakaks iš anksto registruotis telefonu.

Istorinėje Prezidentūroje spalio 6-osios popietę vyks ekskursija „Septynios rūmų istorijos. Preliudija“. Apžvelgiant muziejaus sodelyje veikiančią parodą ir istorizmo stiliaus pastatą, kurį daug kas atpažįsta kaip tarpukario Lietuvos Prezidento rūmus, bus pasakojama kone du šimtmečius apimanti šio pastato ir jį supančios aplinkos istorija.

M. K. Čiurlionio dailės muziejuje spalio 8-ąją senjorams numatyta teminė ekskursija „Stebėtojas – žmogus su savybėmis“, bus pasiūlyta pažvelgti į paveikslus per skirtingų tyrinėtojų prizmę.

Spalio 15 dieną vyksianti teminė ekskursija „Išgirsti protėvių raštą“ garbaus amžiaus kauniečius supažindins su ekspozicijoje „Archaika“ surinktais, per amžius nepakitusias formas išlaikiusiais kūriniais. Spalio 22 dieną senjorams bus pristatytas „Naujo žvilgsnio metodas“, kurį panaudojant teminės ekskursijos metu bus galima patyrinėti Senosios dailės ir Lietuvos dailės parodose eksponuojamus portretus bei autoportretus.

Edukacinio užsiėmimo metu nusikelsite į tarpukarį, sužinosite, kaip buvo rašomas meilės laiškas, ką reiškė merginai padovanota rožė.

A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje spalio 13 bei 27 dienomis senjorai galės aplankyti dailininko velnių kolekciją bei išgirsti istorijas, kodėl ji atsirado, kokie žymūs asmenys padėjo ją gausinti.

Istorinė Prezidentūra spalio 13 dieną pakvies į edukaciją „Romantika tarpukariu: apie meilę, flirtą ir kitas linksmybes“. Ji skirta tikintiems, kad meilei amžius nesvarbu. „Edukacinio užsiėmimo metu nusikelsite į tarpukarį, sužinosite, kaip buvo rašomas meilės laiškas, ką reiškė merginai padovanota rožė, lelija ar kita gėlė, kaip ant voko klijuoti pašto ženklą, kad adresatas neatplėšęs žinotų jo turinį“, – taip organizatoriai pristato projektą. Spalio 20 dienos popietę senjorams dar bus surengta ekskursija „Prezidento rūmai“, o spalio 27-ąją – edukacija „Lietuvos valstybės kūrėjai dailėje“.

L. Truikio ir M. Rakauskaitės namuose-muziejuje spalio 22 ir 28 dienomis vyksiančioje ekskursijoje jos dalyviai išgirs pasakojimus apie talentingus tarpukario kūrėjus.

A. ir P. Galaunių namuose-muziejuje spalio 5, 12 dienomis senjorai kviečiami į ekskursiją „Pažintis su Kauno architektūros modernizmu“. Spalio 23-iąją edukacijoje „Baltų ženklai ir simboliai“ bus kalbama apie Gyvybės medį, o praktinio užsiėmimo metu mokoma atpažinti liaudies meno dirbinių ornamentuose paslėptas simbolines prasmes. Spalio 30-ąją muziejus kvies į dailininkės Nijolės Jurkuvienės vedamas „Meno laboratorijos“ edukacijas.

J. Zikaro namuose-muziejuje spalio 21 ir 29 dienomis apsilankiusiems senjorams žadama pažintis „su žmogaus, spinduliavusio kūrybos šviesą, atsidavimą savo mokiniams ir meilę Tėvynei, gyvenimu. Apžiūrėdami gyvenamąsias patalpas ir dirbtuvę, per šio menininko kūrybą bandysite pažinti Lietuvos istoriją“, teigiama Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus pranešime, pristatančiame Senjorų mėnesio renginių programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sinjoras

Sinjoras portretas
Ten kur niekas neina, valstybė iš biudžeto pinigus nusiima.Nereikia sinjoram muziejų ,vaikams mokyklinio amziaus skirkite nemokamą apsilankymą.Bus naudos daugiau ,Sinjorai Tegul lapus grėboja prie namų ,bus Sveikiau.

Inteligentė

Inteligentė portretas
Senjorams siūloma bastytis po muziejus , kad korona virusu užsikrėstų? Aš tai nesibastysiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių