Quantcast

Laimės dieną visus kviečia pakilti

  • Teksto dydis:

Tarptautinė laimės diena, minima kovo 20 d., šiais metais vėl grįžta – "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" komanda ją kviečia švęsti jau ketvirtą kartą. Šiemet jos tema – metas pakilti.

Gyvename neįprastu metu: turėjome žaibiškai prisitaikyti prie pasikeitusio gyvenimo, o tai žmogaus emocinei būklei – didelis iššūkis. Oficialūs Laimės dienos ambasadoriai ir organizatoriai Lietuvoje, "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" komanda šiais metais Laimės dienos proga kviečia įsigilinti į jausmus ir sutelkti dėmesį į dalykus, teikiančius laimę. Net ir sunkiomis sąlygomis laimė nėra tolima, ji – šalia.

Laimės dieną kalbėsime ir skirsime daug dėmesio mūsų emocijoms ir jausmams, kartu kviesime pakilti ir atrasti būdų, kaip kūrybiškai ir saugiai praskaidrinti dabartinę kasdienybę.

"Pasaulinės pandemijos metu ėmėme kitaip vertinti dalykus, kurie mums anksčiau atrodė natūralūs: susitikti su draugais, eiti į kiną ar spektaklį, lankytis galerijose ir muziejuose ar stebėti krepšinio varžybas sirgalių pilnoje arenoje. Kadangi jau kuris laikas tenka to atsisakyti, daugelio iš mūsų laimės koeficientas taip pat sumažėjęs. Todėl per šią Laimės dieną kalbėsime ir skirsime daug dėmesio mūsų emocijoms ir jausmams, kartu kviesime pakilti ir atrasti būdų, kaip kūrybiškai ir saugiai praskaidrinti dabartinę kasdienybę", – sako Laimės dienos organizatorė Irutė Tumaitė.

Pasak jos, vos prieš dvejus metus visi švenčiantys Laimės dieną nebūtų tilpę į dvi Žalgirio arenas, o pernai Laimės dienos veiklas paskutinę minutę teko perkelti į virtualiąją erdvę.

"Nors šiais metais susitikti vienoje vietoje ir vienu laiku vis dar negalime, vistiek galime švęsti laimę kūrybiškai. Todėl kviečiame visus, norinčius patirti laimę ar atnešti jos kitiems, pasitelkti vaizduotę ir papuošti savo biurą, namus ar transporto priemonę simboliais, vaizduojančiais pakilimą: aitvarais, popieriniais lėktuvėliais, sparnų motyvais, gėlių pūkais, sukurti sveikos mitybos laimingų patiekalų išsinešti, su seniai nematytu bičiuliu, pasirinkus mėgstamą maršrutą, praskrieti dviračiu, pakviesti kaimynus pusryčių, pietų ar vakarienės balkonuose ir bent vieną dieną prisiminti, kaip gera yra kartu valgyti. Būdų ir formų, kaip patirti laimę, išties yra daug", – saugiomis šventės idėjomis dalijasi I.Tumaitė.

Saugias laimės dienos idėjas ir norą dalyvauti galima registruoti iki kovo 5 d. e.paštu irute@kaunas2022.eu, užpildant registracijos formą.


Šiame straipsnyje: laimės dienaLaimės diena 2021

NAUJAUSI KOMENTARAI

Deja,tai buvo sugalvota jau senai!!!

Deja,tai buvo sugalvota jau senai!!! portretas
Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) – pirmoji partija Lietuvoje, savo šalies piliečių paklaususi: „Ar Jūs esate laimingi?“ Ir dar 2008 m. iškėlė principą, kad valstybės žmonių gerovė negali būti matuojama vien tik ekonominėmis kategorijomis, ją reikia susieti ir su laimės indeksu, plačiai taikomu kitose valstybėse. Jungtinės Tautos atlieka jo matavimą bei kasmet prieš Pasaulinę laimės dieną - kovo 20-ąją - skelbia šalių laimės reitingą. Paskutiniame Lietuva užėmė 60 vietą iš 157 valstybių.

babule

babule portretas
Man dar truksta vienos sventes, nes dabar tik kas antra diena vis kokia nors svente, tai dar reikia lietuvos ubagu sventes diena paskelbti, tai tada tikrai suinosime kiek pas mus yra ubagu, o tai vien elyyytines sventes

viena

viena portretas
...diena metuose - laimės, o likusios - nelaimės?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių