Quantcast

L. Fabian Kaune išmoko svarbią pamoką

Jei garsioji Lara Fabian iki šiol nežinojo, kaip pasakyti „ačiū" lietuviškai, dabar ji žino. Šį žodį dainininkė ne kartą kartojo trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio" arenoje susirinkusiems gerbėjams, kurie ir pasistengė, kad pasaulinio garso žvaigždė jį išmoktų.

Jei garsioji Lara Fabian iki šiol nežinojo, kaip pasakyti „ačiū" lietuviškai, dabar ji žino. Šį žodį dainininkė ne kartą kartojo trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio" arenoje susirinkusiems gerbėjams, kurie ir pasistengė, kad pasaulinio garso žvaigždė jį išmoktų.

„Good evening, bonsoir, dobry vecher", – koncerto pradžioje angliškai, prancūziškai ir rusiškai pasisveikino 44-erių metų dainininkė.

„O kodėl ne lietuviškai?", – per areną nuvilnijo nuostaba.

Tačiau po pirmųjų dainų išgirdusi plojimus L. Fabian vėl rusiškai tarė: „Spasibo". Publika iš netikėtumo suūžė, kažkas neištvėręs sušvilpė. Ir tuomet jautrios sielos artistė suprato jai siunčiamą signalą.

„Kaip padėkoti jūsų kalba?" – paklausė ji.

„Ačiūūū!" – suošė arena.

„Ačiū, – nusišypsojusi pakartojo pirmąsyk į Lietuvą užsukusi atlikėja. Ir angliškai pridūrė: „Šįvakar aš dažnai tarsiu šį žodį, nes esu dėkinga, kad jūs esate čia". Ji pažadą ištesėjo.

„Je t‘aime“, „Angel" „Caruso", „Alfonsina y el mar". Dainos prancūzų, anglų, italų ir ispanų kalbomis iš jausmingų lūpų liejosi švelniai, bet įtaigiai, graudindamos net užkietėjusią širdį. Papirkti begalinio nuoširdumo, užburti dieviško balso žmonės jai nešė gėles. Po kiekvieno kūrinio, nelaukdami pabaigos. O ji dėkojo. Jau ir lietuviškai.

Daugiau kaip 20 milijonų įrašų kopijų pardavusi L. Fabian laikoma visų laikų sėkmingiausia Belgijos dainininke. Kaune ji įrodė, kad ne be reikalo. Be blizgančio šou, padedama vos keturių muzikantų L. Fabian sukūrė šventę. Tokią, kuri ir pasibaigusi tebešildo.

Siųsdama oro bučinius nuo kėdžių pakilusiems gerbėjams, ji prasitarė norinti čia sugrįžti. 


Vizitinė kortelė

Lara Crokaert, geriau žinoma Fabian pavarde, kilusi iš mišrios šeimos. Jos tėvas yra belgas, mama – italė, o pati Lara turi dvigubą pilietybę – Kanados ir Belgijos.

Savo pirmąjį singlą būsimoji žvaigždė išleido būdama vos 16-os metų. Tuo metu ji jau kūrė savo dainas ir lavino vokalą (lyrinį sopraną) ne tik dirbdama su mokytojais, bet ir klausydamasi mėgstamų atlikėjų – Barbros Streisand ir Freddy Mercury. 

Tarptautinis L. Fabian pripažinimas atėjo kartu su 1988 m. „Eurovizijos“ dainų konkursu, kuriame dainininkė atstovavo Liuksemburgui ir su kūriniu „Croire“ užėmė 4-ąją vietą.

Po debiutinio „Lara Fabian“ (1991 m.), tikros sėkmės sulaukė jau antrasis studijinis darbas „Carpe Diem“ (1994 m.), tapęs dukart platininiu Kanadoje. Vėliau ji išleido dar 9 studijinius albumus. Naujausias studijinis L. Fabian albumas „Le Secret“ pasirodė 2013 m. balandį ir akimirksniu tapo auksiniu Belgijoje bei Nr.1 Prancūzijoje.

Dainininkė yra pelniusi ne vieną svarbų įvertinimą, tarp kurių – 1998 m. laimėta „Metų atradimo“ premija Prancūzijos „Victoires de la Music“ ceremonijoje, net dvi „World Music Awards“ premijos (1999 m. ir 2001 m.), penki laimėjimai Kanados „Felix Awards“ apdovanojimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai svarbi

labai svarbi portretas
pamoka kuri net gali būti labai svarbi jos gyvenime :)

Buvau

Buvau portretas
Nuostabus koncertas. Nuostabi dainininkė nuostabiu balsu. Kai ji dainuoja, iš pasigėrėjimo verkti norisi. Talentas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių