Quantcast

Kopsime ar nekopsime į Parodos kalną?

  • Teksto dydis:

Vienas laukiamiausių "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" organizuojamų renginių – bendruomenių "Fluxus" festivalis, epidemiologinei situacijai rytais perrašant išvakarėse sudėliotus scenarijus, artinasi nešinas hamletišku klausimu: bus ar nebus?

Pernai rudens pradžią pažymėjęs keistas, įdomus, triukšmingas ir spalvingas reiškinys – kopimas į Parodos kalną per patį vidurnaktį, į savo sūkurį įsiurbė daugybę miestiečių, o miesto svečiams sukėlė nuostabą dėl kauniečių gebėjimo pasielgti fluksiškai: nepaisyti amžiaus, statuso ar profesijos ir leistis nešamiems tėkmės. Tačiau šiemet nežinia tvyro ore: kopsime rugsėjo 12 d. į Parodos kalną ar ne? Ar bendruomenės galės susitikti vienoje vietoje ar ne? Kokį scenarijų šiemet mums parašys pats "Fluxus"?

"Festivalis, simbolizuojantis judėjimą iš laikinosios į šiuolaikinę sostinę, jau atkreipė ir kitų Europos šalių piliečių dėmesį. Pernykštis miestiečių įsitraukimas į šią šventę parodė didžiulį bendruomenės norą, mačiūniškai neigiant aukštą elitinį meną, pačiai prisidėti prie miesto identiteto kūrimo. Todėl šiemet tradiciją tęsime ir toliau skleisime kultūros decentralizacijos, gyvybingo miesto ir bendruomeniškumo idėją. Šių metų festivalio tema – vienatis: nesvarbu, kokį kopimo būdą padiktuos pandemija, tačiau būsime suvienyti šio renginio ir bendruomeniškumo", – sako "Kaunas 2022" bendruomenių programos "Visi kaip vienas" kuratorė Greta Klimavičiūtė-Minkštimienė.

Nors festivalio programos kūrėjai – "Kaunas 2022" komanda vis dar neatskleidžia, tačiau šventei kruopščiai ruošiasi jau dabar: žinoma organizacija iš Jungtinės Karalystės "Walk the plank" ir režisierė Liz Pugh, kartu su "Kaunas 2022" programa "Fluxus Labas!" suburs menininkus ir miestiečius į specialiai "Fluxus" festivaliui skirtą kūrybinę programą. "Mokyklos" dalyviai kurs festivalio meninę dalį ir "Fluxus" judėjimo įkvėptus kostiumus, o įgautus įgūdžius išbandys šventės metu.

"Kaunas 2022" su Kauno miesto bendruomene iki šiol jau yra nukeliavęs daugiau nei pusę kelio iki Europos kultūros sostinės metų: suorganizuota beveik 1 000 renginių, įvairiais būdais įsitraukė bene 120 000 miestiečių, aktyviai prie įvairių veiklų jau prisideda beveik 300 savanorių.

Šiais metais suplanuoti didieji renginiai: "Fluxus" festivalis, Istorijų festivalis ir Dizaino įvykis vyks, kuriami įsitraukusios miesto bendruomenės ir laikantis galiojančių saugumo rekomendacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepamirškime,

Nepamirškime,  portretas
kad, kitamet, Kaunas taps Europos kultūros sostine. Neapsikiaulinkime...

Anonimui,

Anonimui, portretas
nors parašyk; "durnelis", arba: :":kitoks", o, dabar,,,?

Anonimas

Anonimas portretas
apgailėtina
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių