Quantcast

Kokių staigmenų pažers „Kaunas Piano Fest“?

  • Teksto dydis:

Liepos 12–20 d. jau antrą kartą vyks tarptautinis fortepijono muzikos festivalis ir meistriškumo kursai "Kaunas Piano Fest". Praėjusiais metais didelio publikos dėmesio sulaukęs renginys šiemet pakvies į šešias atviras paskaitas ir net dešimt nemokamų koncertų Kauno mieste ir rajone bei Vilniuje.

"Pernai debiutavusio festivalio sėkmė viršijo mūsų lūkesčius, salės buvo pilnos žiūrovų. Teigiamų atsiliepimų gausa paskatino pasiūlyti dar daugiau muzikos: šių metų festivalis truks ilgiau, jame dalyvaus daugiau atlikėjų ir dėstytojų", – pasakoja vienas festivalio organizatorių ir meno vadovų, Kaune gimęs pianistas Robertas Lozinskis.

Festivalį pradės praėjusiais metais publikos simpatijų prizą laimėjusi pianistė Alexandra Mazurkevich (Estija, Vokietija). Šiemet ji muzikos mylėtojus džiugins baroko muzikos grando Johano Sebastiano Bacho kūriniais. Koncertas vyks liepos 12 d., penktadienį, VDU Didžiojoje auloje Kaune.

Vėliau fortepijono muzika skambės Kauno valstybinėje filharmonijoje, M.K.Čiurlionio dailės muziejuje, J.Naujalio muzikos gimnazijoje, Kauno menininkų namuose, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Babtyno-Žemaitkiemio dvare. Baigiamasis festivalio koncertas liepos 20 d. vyks Šv.Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje Kaune.

Šiemet publika galės išgirsti net aštuoniolika skirtingų jaunųjų talentų iš Estijos, Ukrainos, Danijos, Norvegijos, Rumunijos, Kazachstano, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Ispanijos ir, žinoma, Lietuvos. Visi jie tobulinsis ir meistriškumo kursuose, kuriuose dėstys žinomi pianistai: Petras Geniušas, Sonata ir Rokas Zubovai, Fali Pavri ir Olga Kern. Kursų dalyviai taip pat mokysis muzikos vadybos, tobulins kitus muzikantams svarbius įgūdžius.

"Jauniesiems atlikėjams galimybė visapusiškai augti itin svarbi. Vis dėlto neabejojame, kad muzikantų profesinio gyvenimo užkulisiai įdomūs ne vienam, todėl paskaitos, kaip ir festivalio koncertai, yra nemokamos ir atviros visiems besidomintiems", – atkreipia dėmesį viena iš festivalio rengėjų pianistė Monika Mašanauskaitė.

Vien savo asmeniniais resursais surengti tokio lygio festivalį būtų sunku. Todėl "Kaunas Piano Fest" organizatoriai itin džiaugiasi išaugusiomis privačių rėmėjų gretomis, taip pat valstybės institucijų, tokių Kultūros ministerija ir Kauno miesto savivaldybė, parama.

"Pavyzdžiui, iš Kauno savivaldybės gavome rėmimą pagal programą "Iniciatyvos Kaunui", kurios esmė – miesto įvaizdį formuojantys tarptautiniai renginiai. Tai puikiai atspindi festivalio dvasią. Ne tik atlikėjai ir dėstytojai, bet ir mums talkinantys žmonės į Kauną atveža tarptautinę patirtį, o išsiveš, tikimės, kuo puikiausius įspūdžius apie mūsų gimtąjį miestą ir Lietuvą", – sako R.Lozinskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių