Quantcast

Knygos apie dramblius personažai šventė gimtadienį

Ringaudų bibliotekoje vaikų ir suaugusiųjų draugijoje švęstas dramblių gimtadienis. Tiesa, drambliai – popieriniai, iš knygelės vaikams „Drambliai ėjo į svečius“.

Knygos iliustracijų autorė ringaudiškė Inga Dagilė personažų vienerių metų gimtadieniui surengė parodą, į kurią pakvietė mažuosius skaitytojus, jų tėvelius ir senelius. Dailininkė pasiūlė į dramblių gimtadienį pakviesti svečių – visiems renginio dalyviams nupiešti po dramblį.  Šie mažųjų ir suaugusiųjų piešti didieji gyvūnai buvo pakabinti šalia autorės piešinių. „Taip visą mėnesį, kol vyks paroda, drambliai su draugais drambliais galės linksmai švęsti gimtadienį“, – paaiškino dailininkė.

Parodoje eksponuojamuose piešiniuose – dešimt didelių dramblių ir mažų drambliukų, skaičiuoti besimokantiems vaikams skirtos knygelės „Drambliai ėjo į svečius“ (tekstų autorė Evelina Daciūtė) personažų. Šią knygą IBBY (Tarptautinės vaikų knygos tarybos) Lietuvos skyrius išrinko geriausia 2015 metų knyga mažiesiems skaitytojams. „Drambliai ėjo į svečius“ pelnė ir knygos meno konkurso „Vilnius’2015“ diplomą Vaikų knygų kategorijoje.

I.Dagilė – grafikė, knygų iliustruotoja. Vaikiškos knygelės, fizikos uždavinynas, patiekalų knygos – tokias knygas dailininkei teko iliustruoti iki šiol. Pirmoji I.Dagilės iliustruota knyga – „Svajonių kalnas“ (tekstų autorė Rosita Makauskienė). „Svajonių kalnas“ Labdaros ir paramos fondo “Švieskime vaikus” organizuotame pirmajame vaikų literatūros konkurse buvo nominuota kaip gražiausia konkurso knyga. Naujausia I.Dagilės iliustruota knygelė – Lino Kontrimo parašyta eiliuota pasaka “Keturios paslaptys, kaip pažinti raides ir natas”.

I.Dagilės iliustracijų paroda Ringaudų bibliotekoje vyks iki birželio 6 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Pas mus taip pat ši knygelė mėgiama:))

Agnė

Agnė portretas
Labai faina knygutė! Pas mus tarp mėgstamiausių!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių