Quantcast

Keturios dienos „Aklam pasimatymui su knyga“: susitikimų žemėlapis

  • Teksto dydis:

Gegužės 17 – 20 d., tuojau pat prasidėsiančios „Kauno literatūros savaitės 2021“ išvakarėse, Kauno miesto gyventojai ir miesto svečiai kviečiami ieškoti nepamirštamų „Aklų pasimatymų su knyga“ įvairiose Kauno miesto vietose, į pagalbą pasitelkiant pasimatymų žemėlapį.

Kauno apskrities viešoji biblioteka balandžio – gegužės mėnesį kvietė miesto gyventojus dalintis širdžiai mielomis, bet jau nebeskaitomomis knygomis, jas supakuojant į nepermatomą popierių, paliekant asmeninę žinutę ar citatą bei atnešant knygas į biblioteką. Iš skaitytojų buvo sulaukta daugiau nei 600 knygų, kurios netrukus pasklis mieste.

Mintis organizuoti akciją „Aklas pasimatymas su knyga“ gimė Kauno apskrities viešajai bibliotekai, Vytauto Didžiojo universitetui besiruošiant rengti tarptautinį festivalį „Kauno literatūros savaitė 2021“. „Aklas pasimatymas su knyga“ yra įžanginė festivalio dalis, kviečianti skleisti skaitymo ir dalinimosi literatūra virusą. Vis labiau populiarėjant „Zero waste“ filosofijai ir kitokioms tvarumo iniciatyvoms, paslaptingai supakuota ir padovanota nepažįstamajam knyga – tai puiki dovana, geras darbas ir nuostabus jausmas skleidžiant gėrį.

Visų atvykusių į „Aklą pasimatymą su knyga“ organizatoriai ragina pasidalinti „susitikimu“, įkelti rastų knygų nuotraukas į socialinius tinklus „Facebook“ ir „Instagram“ su grotažyme #PasimatymassuKnyga ir pažymėti: „Facebook“ – bibliotekos profilį (@kavb.lt) ir/arba literatūros festivalį (@literaturossavaite), o „Instagram“ – bibliotekos profilį (@kavbiblioteka) ir/ arba literatūros festivalį (@literaturos.savaite). O gal taip pavyks atrasti nepažįstamąjį padovanojusį knygą?

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių