Quantcast

Kaunui – išskirtinė koncertinė programa „2 Maestro“

  • Teksto dydis:

Lapkričio 26 d. Kaune, koncertų salėje „Renginių oazė“ skambės Andriaus Kulikausko ir Vytauto Kernagio kūryba. Dviejų dalių muzikinės programos „2 maestro“ metu V. Kernagio kūrybos bičiulis A. Kulikauskas atliks žymiausias savo dainas bei kartu su grupe pritars ekrane muzikuojančiam šviesios atminties maestro.

Koncertinė programa „2 Maestro” buvo sukurta 2015 metų pavasarį, minint 64-tąsias V. Kernagio gimimo metines. Koncertų turas tesėsi visus šiuos metus, o programa rodoma visoje Lietuvoje. Lapkričio 26 d. Kaune vyks paskutinis šio turo koncertas.

Pirmoje koncerto dalyje A. Kulikauskas atliks savo geriausius kūrinius „Ateina Dievas“, „Gintarai“, „Būn tep“, „Bus aukštas dangus“, „Vyturys“ ir kitus. Jam talkins gitaristas Gintaras Šulinskas ir smuikininkas Vytautas Mikeliūnas. Antroje koncerto dalyje visi trys atlikėjai pritars ekrane koncertuojančiam V. Kernagiui. Klausant antros, o gal trečios dainos, energetika, kuria spinduliuoja V. Kernagis, priverčia pamiršti ekraną ir apima jausmas, kad maesto groja mums čia ir dabar.

Maestro atliks ir visiems primins žymiausias savo dainas – nuo „Milžinų“ ir „Purpurinio vakaro“ iki „Kaip gražu miške“ ir „Santechniko iš Ukmergės“.

Pasak A. Kulikausko, koncerto nuotaika labai įvairi – jo klausytojai išgirs balades, linksmas, ironiškas  kabareto dainas, kaimiškus „valsiukus“, ir hipišką bigbytą.

„Vyresni klausytojai nostalgiškai prisimins jaunystės dainas ar netgi apsilankymus „Dainos teatro“ koncerte, o jaunimui tai bus gera proga išgirsti ir pažinti laikotarpį, kai mes su Vytautu „vertėme kalnus“, – teigia legendinis bardas.

Koncerto organizatorius Vytauto Kernagio fondas įsteigtas 2008 m., siekiant išsaugoti maestro atminimą, vykdyti naujų kūrybinių idėjų sklaidą ir organizuoti pagalbą sergantiems onkologinėmis ligomis. Per šešerius veiklos metus fondas jau įgyvendino per 50 įvairių projektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių