Quantcast

Kauno miesto simfoninio orkestro koncerte skambės plačios jausmų paletės muzika

Sergejus Rachmaninovas – Koncertas fortepijonui ir orkestrui, Manuelis de Falla – Siuita Nr. 1 iš baleto „Trikampė skrybėlė“, Emmanuelis Chabrier – Rapsodija orkestrui „España“ ir Claude'as Debussy – simfoninis preliudas „Fauno popietė“. Tai – kūriniai, kuriuos šio penktadienio vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje atliks koncertą rengiantis Kauno miesto simfoninis orkestras (vyr. dirigentas Constantinas Orbelianas, JAV, vadovas Algimantas Treikauskas) bei solistas Aleksandras Kalėjas (fortepijonas, Latvija), diriguos Vytautas Lukočius.

„Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) džiaugiasi ne vienerius metus trunkančia draugyste su fortepijono muzikos festivalio ir meistriškumo kursų „Kaunas Piano Fest“ kūrybine komanda. Nuo 2018 metų pianistai iš viso pasaulio sukviečiami dalyvauti 10 dienų trunkančiuose, pilnuose įkvėpimo meistriškumo kursuose. Festivalio dalyviai koncertuoja, dalyvauja meistriškumo pamokose ir kartu mokosi įvairiuose karjeros valdymo seminaruose. Per trejus festivalio gyvavimo metus į Kauną buvo pakviesti 48 pianistai iš 21 skirtingų pasaulio šalių, taip pat surengta 28 nemokami koncertai ir 15 edukacinių paskaitų. Festivalio laureatai kaip solistai koncertavo su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Tad šį kartą kauniečiams bei miesto svečiams koncertą su orkestru atliks „Kaunas Piano Fest 2021“ nugalėtojas Aleksandras Kalėjas“, – sako Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas A. Treikauskas.

Diriguojami V. Lukočiaus, A. Kalėjas ir KMSO klausytojams muzikos kalba išreikš plačiausią jausmų, nuotaikų ir emocijų amplitudę.

Pristatydami solistą, koncerto rengėjai pabrėžia, kad šis jaunas latvių pianistas ne kartą koncertavo Austrijoje, Estijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Islandijoje, Lietuvoje, Ispanijoje, Švedijoje, Šveicarijoje ir JAV. A. Kalėjas yra pasirodęs daugelyje tarptautinių festivalių Europoje. 2019-aisiais jis laimėjo „Grand Prix“ „Blackheads Concert Programmes“ konkurse bei „III Alion Baltic“ tarptautiniame muzikos konkurse Taline. Tais pačiais metais pianistas pelnė pirmąją vietą XXIV Briuselio tarptautiniame muzikos konkurse, taip pat 3-iąją – Tarptautiniame George’o Gershwino muzikos konkurse Niujorke, JAV. Šįmet liepą pianistas dalyvavo tarptautiniame festivalyje ir meistriškumo kursuose „Kaunas Piano Fest“, kur buvo įvertintas pagrindiniu festivalio prizu – pasirodymu su Kauno miesto simfoniniu orkestru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių