Quantcast

„Kauno diena“ kviečia į „Rebelheart“ gyvo garso koncertą (vaizdo įrašas)

Kavinėms paskelbus lauko terasų sezoną, patekti į viešojo maitinimo įstaigų vidų vis dar nevalia. Todėl tai, kas ketvirtadienio vakarą vyko „PuntoJazz Palėpėje“, galite matyti „Kauno dienos“ portale.

Antrasis koncertas

Praėjusį ketvirtadienį startavęs projektas „PuntoLive“, balandžio 30-osios vakarą grįžta su antruoju koncertu. Šįsyk miestiečius prie kompiuterių ekranų burė ir gerai žinomos muzikinės erdvės sienas drebino legendiniai rokeriai „Rebelheart“.

„Tai pirmasis koncertas po karantino pertraukos. Tad tikrai buvo daug diskutuojama kaip ir ką daryti, kad rezultatas džiugintų visus, o ypač klausytojus. Džiaugiamės, kad šiame projekte dirba tikri savo srities specialistai. Su kuriais bendraujame kasdien visais techniniais ir organizaciniais klausimais. Grupė ruošiasi, repetuoja kiekvieną dieną ir labai laukia šio pasirodymo“, – vadybininkė Ieva Bogušaitė pasakojo, kad siūlymas koncertuoti virtualiai, grupei buvo labai netikėtas, o šio ketvirtadienio laukimas – itin malonus.

Viena ryškiausių Lietuvos roko grupių, surengusi daugiau kaip 600 koncertų Lietuvoje, Baltijos Šalyse ir Vakarų Europoje, savo diskografijoje išleidusi devynis albumus, ketvirtadienio vakarą klausytojams dovanos dešimt geriausių visų laikų kūrinių. Susikūrusi 1992-aisiais, grupė netrukus minės susikūrimo trisdešimtmetį, o nemokamas balandžio 30-osios koncertas, truksiantis apie valandą, bus savotiška dovana didžiausiems grupės gerbėjams.

Koncerto tiesioginė transliacija:

 

 

Dirba profesionalai

Balandžio 23-ąją virtualiai publikai scenoje lenkėsi Mr. Jumbo – Giedriaus Balčiūnas, o pasibaigus koncertui, renginio organizatoriai sulaukė vertinimų, esą tai buvo vienas kokybiškiausių reginių karantino metu. Pašalinę kelis trūkumus, organizatoriai viliasi, kad šio ketvirtadienio koncertas bus dar geresnis.

„Sutvarkėme sceną, žinau, kad pasirodymo metu bus daug žvakių“, – vakaro scenarijų piešė Laimonas Paškevičius, tarp kamerų ir pultų besisukantis jau kone tris dešimtis metų.

Televizijos montažo režisierius dirbo prie pačių įvairiausių projektų, tokių kaip muzikos apdovanojimai „M.A.M.A.“ ir „Aukso Lašas“, Lietuvos „Eurovizijos“ konkurso atrankos, kasmetinės „Išsipildymo akcijos“, įvairūs TV laidų filmavimai ir internetinės transliacijos. Paklaustas apie virtualių koncertų idėją, L. Paškevičius pasakojo, kad panašios mintys jo galvoje brendo jau labai seniai. Tik dabartinė situacija pakoregavo formatą.

„Kartu su bičiuliu Dariumi dar gerokai prieš karantiną buvome sugalvoję teikti televizines paslaugas. Šioje srityje esame ne naujokai, o su įvairiais projektais, dirbame kažkur nuo 1992-ųjų, tiesa, kaip atskiri samdomi darbuotojai. Anksčiau turėjome įmonę „Pro Video“, tačiau 2008 metais jos veiklą teko sustabdyti“, – kalbėjo L.Paškevičius.

Tęstinis projektas

Prieš kelias savaites viename daugiabučių kiemų vykęs atlikėjos Jurgos Šeduikytės koncertas Laimono bičiulį, „PuntoJazz Palėpės“ savininką Sigitą Mačiulį įkvėpė surengti kokybiškesnį koncertą, deja, miesto savivaldybė verslininko iniciatyvos nepalaikė. Kai S.Mačiulis jau buvo bepaleidžiąs savąją, Laimonui atėjo kita geniali mintis.

„Juk tu turi „PuntoJazz Palėpę! Organizuokime ten koncertą“, – entuziastai mintį kūnu pavertė vos per kelias dienas.

Tiesa, žiūrovų tąkart buvo mažoka, nes kvietimas jungtis prie nemokamo renginio buvo išplatintas tik balandžio 23-osios rytą.

„Skubame taisyti situaciją“, – ketvirtadienio vakarą, lygiai 21 val. L.Paškevičius melomanus kvietė rinktis prie savo kompiuterių ekranų ir stebėti koncerto transliaciją.

„PuntoLive“ projektas – tęstinis, todėl sumanytojai tiki, kad muzika ištikimiausius klausytojus pasieks kiekvieną ketvirtadienį, nesvarbu, kokiame pasaulio kampelyje jie bebūtų. Beje, jau pirmojo koncerto organizatorius pasiekė žinios, kad Mr. Jumbo – Giedriaus Balčiūno žmonės klausė ne tik Kaune ar Vilniuje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Bendradarbiaudami, kartu su „PuntoJazz Palėpe“, „Leggato“, „MidiAudio“ siekiame žiūrovams pateikti geriausią garsą ir vaizdą, užtikrinti renginio kokybę ir dinamiką. Kad žiūrovas, stebintis transliaciją namuose patirtų tik geriausius įspūdžius,“ – L. Paškevičius neabejojo, kad „PuntoLive“ projektas praskaidrins besikarantinuojančių žmonių kasdienybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano vardas

Mano vardas portretas
Mldc veikėjas pramušęs ant citatû , rašo keyboard settings lietuviû, matyt galimai labai nori interviu duoti kauno dienai, kaip plūgo rankenomis be muilo padarė navarã nyk

Anonimas

Anonimas portretas
sėdi ant sofų ir nori,kad pas juos į namus atvažiuotų kaip minimum red hot chili peppers:)))

R

R portretas
Vidurinėje mokykloje geriau pagrotų. Visur piaras, visur savi. Reikia pripažinti kad gėda būtų rodyti tokius įrašus. Kažkada pagrodavo dar, o dabar- SIAUBAS
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių