Quantcast

„Kauno bienalė“ buria gebančius kurti „Stebuklingą kilimą“

Iki birželio 8 dienos gali teikti savo paraiškas norintieji dalyvauti nuo 2017 metų viešosios įstaigos „Kauno bienalė“, kartu su 14-os Europos Sąjungos ir kandidačių šalių kultūros organizacijomis, vykdomame platformų projekte „MagiC Carpets“ (liet. „Stebuklingi kilimai“). Jį finansuoja ES „Kūrybiškos Europos“ organizacija.

Pristatydami projekto idėją, organizatoriai teigia, kad „MagiC Carpets“ „skirtas kylantiems menininkams, kurie vyksta į rezidencijas pas projekto partnerius ir įvairiomis (bendruo)meninėmis formomis – per vizualų meną, teatrą, muziką ir įvairias tarpdisciplinines jungtis – skatina socialiai jautraus, su vietos sociokultūrinėmis aktualijomis susieto meno kūrimą, kurio bendrakūrėjais tampa užsienio ir vietos kylantys menininkai bei vietos bendruomenės.“

„MagiC Carpets“ – iš Artimųjų Rytų pasakų pasiskolintas motyvas, nurodantis projekto atveju meninę kelionę į nežinomą vietą. Juo siekiama šiuolaikinėje visuomenėje egzistuojantį kalbėjimosi, pasakojimo stygių kompensuoti meninėmis bendros kūrybos veiklomis už institucijų ribų – viešose ir privačiose, ne teatrų, ne galerijų, ne muziejų, erdvėse.

Kadangi dėl COVID-19 pandemijos menininkų kelionės į rezidencijas ribojamos, „Kauno bienalė“, siekdama skatinti vietos kultūros aktyvumą bei kūrėjų veiklų finansavimą, kviečia siūlyti idėjas „MagiC Carpets“ projektui įgyvendinti Kauno mieste arba Kauno rajone.

Taip, anot „Kaunas 2022“ projekto atstovų, norima suburti žmones bendrai kūrybai, „skatinti aktyviai įsitraukti į (bendruo)meninius procesus ir sukurti naują (bendruo)menišką rezultatą (objektą, instaliaciją, teatro ar šokio spektaklį, muzikos kūrinį, dizaino ar mažosios miesto architektūros projektą). Galutinis rezultatas turėtų būti pristatytas ne tik viešoje, atviroje, bet ir virtualioje erdvėje, kad pasiektų kuo platesnę auditoriją Europoje ir už jos ribų.“

Projekto „Skraidantys kilimai“ organizatorius domina istorijos, nuotykiai, legendos, mitai, pasakojimai bei noras jais dalintis įvairiomis formomis su visa Europos bendruomene. Todėl ir ieškoma galimų projekto dalyvių (nuo 18 iki 35-erių arba dar vyresnių, bet kūryboje naujokų, pavieniui ar grupėmis), gebančių kurti viešoje ir atviroje erdvėje, turinčių idėjų, kaip kurti, vystyti socialiai atsakingus, bendruomeniškus projektus, įtraukti vietos bendruomenes į meno procesus.

„MagiC Carpets“ projektą remia „Kūrybiška Europa 2014-2020“ ir Lietuvos kultūros taryba.

Visas idėjas reikėtų siųsti „MagiC Carpets“ projekto vadovei Neringai: neringa@bienale.lt. Kaip teigiama pranešime, atrinkti dalyvauti programoje kūrėjai bus paskelbti birželio 15-ąją. Projektų pradžia numatoma 2020 metų birželio 29 dieną. Jo rezultatų pristatymai vyksta iki vasaros pabaigos (rugpjūčio 31-osios).



NAUJAUSI KOMENTARAI

OHO

OHO portretas
oho kiek išlaikytinių. reikia eiti dirbti ir mokėti didesnius mokesčius, nes kitaip Kauno išlaikytiniai bienalės nesuorgaanizuos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių