Quantcast

Kauno apskrities viešajai bibliotekai – 70 metų: kviečia kartu paminėti jubiliejų

  • Teksto dydis:

Šie metai Kauno apskrities viešajai bibliotekai – jubiliejiniai. Švęsdama 70 metų sukaktį, biblioteka kviečia kauniečius ir miesto svečius į nepaprastą šventę, kuri vyks spalio 3 dieną nuo vidudienio iki vėlyvo vakaro. Ir mažiems, ir dideliems subalansuota šventė džiugins gausybe įvykių, edukacijų, paskaitų ir netikėtų susitikimų.

Išskirtinis dėmesys šeimoms ir jaunimui

Šventės bibliotekoje programa surikiuota taip, kad veiklos ras ir šeimos su vaikais, ir suaugusieji. Mažiesiems ir jų tėveliams, tetoms ir dėdėms, seneliams ir senelėms skirta net keletas kūrybinių dirbtuvių, kurias ves bibliotekininkai, rašytojai, menininkai.

Šventę pradės Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų šokių ir dainavimo kolektyvai. Į svečius atkeliaus rašytojai Paulius Juodišius, Virgis Šidlauskas, Ignė Zarambaitė, Lietuvos zoologijos sodo edukatoriai, vesti įdomiausių edukacijų iš Šiaulių ir Panevėžio atvyks bibliotekininkai.

„Atskira erdvė bus skirta jaunimui, norinčiam prisidėti prie bibliotekos savanorių komandos arba sužinoti daugiau apie savanorystę apskritai. Pristatysime ir neseniai bibliotekoje pradėjusios veikti Europos jaunimo informacijos tinklo „Eurodesk“ atstovybės veiklas. Diskusijoje su jaunimu dalyvaus savanorių mentorė ir mokymų vadovė Milda Lukoševičiūtė“, – skelbiama bibliotekos pranešime.

Nuo teatro improvizacijų iki degustacijų

„Šventės programa išties marga ir įvairi – improvizuosime teatro dirbtuvėse, klausysimės aktualių ir įdomių paskaitų, mėgausimės dailės terapija“, – žada organizatoriai.

Apie skanėstus Lietuvos gastronomijos istorijoje kalbės Vilniaus universiteto profesorius Rimvydas Laužikas, galėsime paragauti „Skonio ir kvapo“ arbatų ir „Piprės ūkio“ paprikų produktų, „pasiklysti“ knygų labirinte arba ekodirbtuvėse pasigaminti papuošalą, klausytis Urbanbee.lt įkūrėjų pasakojimo apie miesto bitininkystę. Gerą nuotaiką palaikys radijas „Extra FM“, smagiai fotosesijai bus paruošta fotobūdelė.

Norintys sužinoti, kaip atrodo knygų saugykla ir koks vaizdas atsiveria iš 30 m aukščio bibliotekos bokšto, galės registruotis į ekskursijas po biblioteką. „Atkreipiame dėmesį, jog šios ekskursijos – tai paskutinė galimybė pamatyti biblioteką prieš jos rekonstrukciją“, – informuoja organizatoriai.

Šventės metu veiks ir Kauno apskrities viešosios bibliotekos parengtos parodos: „Kelyje LT“ apie keliautojus ir keliones, „Asmenybė ir knyga“ apie žymių žmonių skaitomas knygas, „Kaunas: vieno vaizdo metamorfozės“ apie Kauno senamiesčio panoramą. Užsukusius į šventę džiugins autorinių lėlių iš Kauno valstybinio lėlių teatro ekspozicija.

IV bibliotekos aukšte įsikursiančioje kavinės zonoje menininkės Gabrielės Aleksės tapybos darbų fone bus galima pasimėgauti „Chaika Kaunas“ kava ir karštais sumuštiniais. Šiame aukšte vyks ir kūrybinės dirbtuvės, kurių metu iš antrinių žaliavų bus galima pasigaminti patinkantį aksesuarą. Dirbtuves ves tvarios mados dizainerė Gabrielė Ūbaitė bei žiedinės ekonomikos skatinimu užsiimančios įmonės „Textale“ įkūrėjai.

„Vakarop žiūrėsime kino filmą „Medaus šalis“, o šventės pabaigą, esant palankioms oro sąlygoms, žymės išskirtinis vyksmas – Meno ir mokslo laboratorijos spektaklis-atmosferinis dangaus stebėjimas „Signalai“, pasakojantis apie danguje matomus kūnus, žvaigždynus ir planetas“, – sako organizatoriai.

Ši šventė – baigiamoji jubiliejinio bibliotekos gimtadienio ir projekto „Operacija šeima“ dalis. Nuo metų pradžios bibliotekoje vyko Paramos vaikams centro psichologų paskaitos tėvams, šeimos buvo kviečiamos į kūrybines dirbtuves. Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Daugiau apie bibliotekos gimtadienį galite rasti čia. Renginio dalyviai išsamiau pristatomi bibliotekos feisbuko puslapyje. 

Įėjimas į šventę nemokamas, tačiau reikalinga registracija.

„Atsižvelgiant į Vyriausybės priimtus sprendimus, bibliotekos renginiuose privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones ir laikytis 1 m atstumo. Kaukės gali nedėvėti asmuo su negalia, jei kaukė trukdo jam kvėpuoti. Renginių metu bus fotografuojama ir / ar filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse“, – teigia organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Mielieji "ploščiadkių" šokėjai biblioteka įsikūrė Donelaičio g. pradžioje, tik po to dalis buvo perkelta.

Na

Na portretas
Ar tikrai 70 m.kad man dar trūksta iki 70m . ,o į plaščiadkę ėjom į šokius .Labai kietas durininkas buvo su džinsais neįleisdavo , tai mes nueinam į gerą vietą ir sijonus pakeičiam džinsais ,nes kaip tik buvo prasidėjęs džinsų bumas.Smagu prisiminti.

jo

jo portretas
Ten buvo šokių pavilijonas "ploščiadkė", kur Žaliakalnio chebra eidavo muštis su Šančiais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių