Quantcast

Kauniečių triumfas pasauliniame konkurse

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno akordeonistai dar kartą įrodė, kad jų pergalės pasauliniuose konkursuose nėra atsitiktinės. Neseniai Zalcburge vykusiame prestižiškiausiame Pasaulio taurės ("Coupe Mondiale") konkurse trijų kauniečių atlikėjų pavardės minėtos tarp laureatų.

Kauno akordeonistai dar kartą įrodė, kad jų pergalės pasauliniuose konkursuose nėra atsitiktinės. Neseniai Zalcburge vykusiame prestižiškiausiame Pasaulio taurės ("Coupe Mondiale") konkurse trijų kauniečių atlikėjų pavardės minėtos tarp laureatų.

Jau 67 kartą vykusiame Pasaulio taurės konkurse Lietuvai atstovavo šeši dalyviai, kurių pusė – iš Kauno: Laimonas Salijus, Augustinas Rakauskas ir Agnė Daučianskaitė. Visi trys – Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos profesoriaus Kazio Stonkaus studentai. Kiti dalyviai – iš Šiaulių ir Vilniaus, bet pačioje stipriausioje senjorų kategorijoje dėl Pasaulio taurės varžėsi tik L.Salijus ir A.Rakauskas.

Vien dalyvauti šiame konkurse yra laikoma didele garbe, mat jame – tik stipriausi pasaulio akordeonistai. Svarbu ir tai, kad nuo 2012 m. pasikeitusios dalyvavimo sąlygos į vieną kategoriją sujungė klavišinius ir mygtukinius instrumentus, gerokai kilstelėjusios dalyvių meistriškumo kartelę. Jei anksčiau atlikėjai su klavišiniais akordeonais galėjo pasirodyti tik viename ture su gana laisvai pasirinkta iki 20 min. programa, tai dabar šiems dalyviams, startuojantiems senjorų kategorijoje, tenka rungtis gerokai gausesniame ypač stiprių konkurentų būryje net trijuose turuose su trimis skirtingomis analogiškos trukmės programomis. Tad šioje kategorijoje startavusių kauniečių laimėtos antra (L.Salijaus) ir penkta (A.Rakausko) vietos vertos didžiulės pagarbos garsinant Lietuvos vardą pasaulyje.

Abu dalyviai rungėsi ir ansamblių konkurse, kuriame A.Rakausko ir Gretos Staponkutės (altas) duetas "Tutto a Dio" pelnė penktą vietą, o L.Salijaus ir Mildos Kazakevičiūtės (smuikas) "Duo Lituanica" – šeštą. Be to, šis duetas, dalyvavęs specialiai konkurse suformuotoje Mozarto prizo kategorijoje laimėjo trečią vietą.

Iš Zalcburgo parsiveržti laimėjimai pagausino kauniečių prizų kolekciją, kurioje – ir vos prieš mėnesį Kaune vykusio Pasaulio trofėjaus ("Trophee Mondial") apdovanojimai. Tą kartą sudėtingiausioje kategorijoje L.Salijus užėmė antrą vietą, A.Rakauskas – ketvirtą. Po pergalių solidžiausioje senjorų kategorijoje pačiuose reikšmingiausiuose pasaulio akordeonistų konkursuose kauniečiai minimi kaip ryškiausi ne tik Lietuvos, bet ir viso regiono akordeono menui atstovaujantys virtuozai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramune

Ramune  portretas
Tu puikus muzikantas Laimi!!!!

Tau

Tau  portretas
Šaunuoliai, ir toliau taip , Laimonai!!!!

linaa

linaa portretas
Sveikinimai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių