Quantcast

Kaune – V. Jankauskio paroda „Fotografijos paveikslai“

Kaune susikirs fotomenininko Valentino Jankauskio kūrybos keliai. Vilniuje gyvenantis fotomenininkas Švietimo istorijos muziejuje atidarys personalinę parodą, kurios pagrindu tapo Tauragėje sukurtas fotografijų ciklas.

V.Jankauskio kelias meno link prasidėjo dar mokyklos suole – jis buvo aktyvus dailės konkursų dalyvis, o darbai pelnė ne vieną prizą. Vėliau Kaune menininkas mokėsi fotografijos, Kauno kolegijoje lankė kompozicijos kursus. Fotomeno paslapčių autorių mokė fotografai Regimantas Meilutis, Kristina Meilutė ir Jonas Danielevičius.

V.Jankauskis jau yra surengęs septynias tapybos parodas ir net tris fotografijos parodas, taip pat dalyvauja grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje. Šios fotografijos buvo pristatytos šių metų pavasarį Berlyno Rotušėje veikusioje grupinėje lietuvių menininkų parodoje "8".

Į fotografiją menininkas atėjo iš tapybos, todėl jo fotografija turi nemažai aliuzijų su tapyba. V.Jankauskis savo parodoje pristato įvairaus formato nestandartines fotografijas, vaizdai spausti ant drobės.

Ketvirtojoje personalinėje fotografijos parodoje iš ciklo "Fotografijos paveikslai", kurios sukurtos 2017–2018 m., autorius didelį dėmesį skiria fotografijų dekoratyvumui per turinio ir formos niuansacijas, spalvinius ir eksperimentinius simbolius.

Į fotografiją menininkas atėjo iš tapybos, todėl jo fotografija turi nemažai aliuzijų su tapyba.

Abstrahuoti vizualūs vaizdiniai fotomenininko V.Jankauskio kūryboje yra itin individualūs, ryškūs, peraugantys į ženklus, kuriuose susilieja gamtovaizdis, nuotaikos ir emocijos, kultūros asociacijos. Tokio pobūdžio fotografija tampa menininko išskirtiniu kūrybos bruožu. V.Jankauskio kūryboje fotografinė idėja yra išreiškiama per spalvas ir transformuotus, dažnai deformuotus vaizdinius, tų vaizdinių sąlyčius.

Abstrakčiose V.Jankauskio fotografijose vyrauja tematinė kūrybos įvairovė, vienas kitą papildantys, pratęsiantys motyvai. Meninių fotografijų formų ir spalvų dermės nukelia į paslaptingas zonas. Dažna fotografija žiūrovą kviečia dialogui ir perkelia į tam tikrą meditacinę būseną.

Cikle "Fotografijos paveikslai" autorius sąmoningai ryškina fotografijos ir tapybos sąlytį, spalvinę faktūrą, dėmesys yra sutelkiamas į fotografinius siužetus ir intermedialias istorijas, kurios žiūrovų negali palikti abejingų – auditorija įtraukiama į spalvų, svarstymų, paslapčių ir malonių atradimų procesą.


Kas? V.Jankauskio parodos "Fotografijos paveikslai" atidarymas.

Kur? Lietuvos Švietimo istorijos muziejuje.

Kada? sausio 9 d. 17.30 val. veiks iki sausio 31 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,potencialas YRA!!!,bet...,

...,potencialas YRA!!!,bet..., portretas
tobulejimui RIBU NERA,reikia dirbti,dirbti,DIRBTI...,dirbti RANKOVES pasiRAITOJUS... TASKAS

...,dabar paVALGIAU PIETUS,geriu ANTRA KAVA ir...,

...,dabar paVALGIAU PIETUS,geriu ANTRA KAVA ir..., portretas
skaitau apie MENA...,menas MANE!!! labai DOMINA,ypac FOTOMENAS... tai TIEK labai TRUMPAI i TEMA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių