Quantcast

Kaune prasidėjo unikalios kultūros festivalis

  • Teksto dydis:

Karantinas atlikėjus verčia daryti netikėčiausius dalykus. Operos solistas pirmą kartą arijas traukia daugiabučių kieme, praneša LNK žinių tarnyba.

Raimondas Baranauskas, operos solistas: „Jaučiausi pačioj pradžioj kaip serenadą moteriai po langais reikėtų padainuot ar pirštis, toks keistas jausmas, bet labai smagu, ypač kai pradėjau matyt, kad išlenda žmogus, darėsi malonu“.

Kultūros festivalis pavadinimu „Kaunas į kiemus“ tai „Kaunas kultūros sostinė“ projekto dalis. Per atstumą, leidžiama atlikėjams ir menininkams pasiekti žmones, ir kartu gyventojams padovanoti bent dalį tikros, o ne internetinės kultūros. Išgirdę pirmus muzikos akordus žmonės kelia trispalves. Pasirodymai suplanuoti 10-yje vietų.

Gerda Titovė, viena iš projekto „Kaunas į kiemus“ iniciatorių: „Reikia atvežti kultūrą į kiemus taip gimė projektas, kad žmonės galėtų žiūrėt per atstumą, iš balkonų, pro langus savo, o atlikėjas būtų kiemo centre“.

Skirtingose vietose pasirodo skirtingi atlikėjai po maždaug 20 minučių. Štai Jurga Šeduikytė savo žinomą kūrinį atlieka gyventojams Kauno rajone. Nors gyventojams draudžiama per koncertą eiti į kiemą, visgi vienas kitas smalsuolis išlenda, tačiau dauguma klusniai kartu su atlikėjais dainuoja atsidarę langus - patys jauniausi, ir patys vyriausi.

Jurga Šeduikytė, dainininkė

„Žiūrovai pasiilgę to laisvo jausmo, kad tu tiesiog būni ir nebereikia galvot, kur pasisuksi, ką paliesi“.

Kiemuose pasirodymus rengs teatro, šokio, šiuolaikinio cirko, muzikos atlikėjai. Panašu, kad Kaunas niekad taip neskambėjo, kaip per karantiną. Kiti kauniečiai sugalvojo kultūrą sugrąžinti į vaikų gyvenimą. Simona Šimulytė sugalvojo projektą - „Kaunas groja“. Muzikuojantys moksleiviai siunčia nufilmuotus pasirodymus, juos deda į internetą, taip vaikai rengia interaktyvus koncertus tarsi būtų tikrose koncertų salėse. Vaikai gali vieni su kitais konkuruoti, pavyzdžiui rengti skirtingų muzikos stilių pasirodymų iššūkius.

Simonas Vakaris Savickas, moksleivis

Normaliai, gal truputį trūksta vis dėlto tų pamokų, bet vis dėlto baigsis kažkada“.

Simona Šimulytė, „Kaunas groja“ iniciatorė

„Vaikai ruošiasi įvairiems konkursams, jie ruošiasi festivaliams, dabar nežinome, kada visa tai bus, mažiukas motyvas, bet turi mažiukus sprintukus, kuriuos bėgioja. Pagrindinis tikslas yra skleisti kitą nuotaiką, muziką, muzika gydo. Kad nenustotų tai vykti“.

Vos keliais mygtukų paspaudimais galite klausytis kaip moksleiviai dainuoja groja pianinu, griežia smuiku, ar akordeono, tiesiog namuose.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių