Quantcast

Kaune gyvenantis italas pataria žiemą nenešioti nei šaliko, nei kepurės

Įtalą Stefano Lanzą į Lietuvą atviliojo mūsų kalba. Jau daug metų Kaune gyvenantis lietuvių filologijos mokslų daktaras, italistikos docentas sako, kad pritapti Lietuvoje jam nebuvo sunku. Italui jokių problemų nekelia ir mūsų klimatas – be šaliko, kepurės ir pirštinių jis žiemą čia neperšąla.

„Aš atvažiavau, kaip ir pasiruošęs – nusipirkau „arktinę“ striukę, [skirtą] važiuoti į Šiaurės ar Pietų ašigalį. Ir iškart susirgau. Mano pasiruošimas buvo prastas. Kadangi galvoji, kad labai šalta, tai tada – kepurė, šalikas, ausinės, pirštinės. Antrą žiemą – vėl tas pats būdas sutikti žiemą. Vėl susirgau.

Nuo tos antros žiemos – viskas, jokių šalikų, jokių kepurių, jokių pirštinių, nebent yra ekstremali temperatūra ir jauti, kad rankos jau šąla į ragą. Bet beveik nebesergu. [...] Mano patarimas – jokių šalikų, jokių kepurių. Jeigu man, kaip italui, tai tiko, tai galėtų ir lietuviams tikti šis receptas“, – įsitikinęs S. Lanza.

Plačiau – apie italo gyvenimą Lietuvoje žiūrėkite LRT Televizijos laidos „Stilius“ reportaže.


Šiame straipsnyje: kaunasStefano Lanzažiemaitalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkas---italui

Dzūkas---italui portretas
Trumpos kelnikės irgi šiuo metu tinka

kaunietis

kaunietis portretas
jis is dalies teisus! jeigu tavo imunine sistema labai stipri bet kokiu atveju, tai tu nuo vejo ar tai nuo salcio tikrai nesusirgsi, bet jeigu esi tam tikromis problemomis NEatsparus, visada pasigausi liga...........

sigis1

sigis1 portretas
gal kepurės ni šaliko ir neraikia, bet geriau nešioti. Va šį ketvirtadienį pabuvau maksimkoje ir pieškom teko eiti namo.Tuo metu tik purškė mažais lašiukais, bet po kiek laiko prasidėjo šlapdraba, o aplink niekur jokios pastogės ir į smilkinius iš priekio pradėjo bombint net labai skaudžiai sunkios šlapios snaigės kad net teko plaštaka (buvau be pirštinių, tai pirštai "suragėjo") dengt kaktą ne dėl vandens, bet nuo skausmo-stačiai zojabis, o nuo kurkės skvernų tekėjo per kojas vandens srovė ir pargrįžau kiaurai peršlapęs, o šliapa tikrai būtų padėjusi.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių