Quantcast

Kaune – fotografijos paroda: V. Šulinsko sustabdytas laikas

Iki spalio 1-osios Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Palemono padalinyje veiks rugpjūtį atidaryta Vyčio Šulinsko fotografijų paroda „Laikas“. Ekspoziciją apžiūrėti galima darbo dienomis nuo 10 iki 18 valandos.

„Ar pastebėjote, kad gyvenimas dažnai susideda iš laukimo? Vaikystėje laukiame, kol užaugsime, vėliau – kol pabaigsime mokslus. Tuomet laukiame savo žmogaus, vaikų, vėliau – anūkų… Kasdienybė kupina ateities planavimo. Net jei šiandien nesame patenkinti savo gyvenimu, tikimės ir laukiame, kad ateityje bus geriau.

O kiek dėmesio skiriame dabarčiai – laikui, kai iš tiesų gyvename? Prasmingai išgyventas dabarties momentas, kai suprantame dabarties išgyvenimą ir jį įsisąmoniname, augina mūsų asmenybę, leidžia pajausti vidinę harmoniją. Net jei dabartis nėra maloni, kelianti daug skausmo, pykčio ar kitų neigiamų jausmų – svarbu mokytis joje išbūti, išjausti, įsiklausyti į save, išgyventi. Nekaupti ir nenukišti į gilius pasąmonės klodus, susitikti akis į akį su savimi. Tokiu, koks esi, su visais savo jausmais“, – sako parodos autorius V. Šulinskas. 

Apie save jis sako, kad jį dažniausiai pristato darbai.

„Esu fotomenininkas, užsispyręs kūrėjas. Kiekvienus metus stengiuosi išnaudoti maksimaliai, todėl daugumą mano darbų galite pamatyti galerijose ar privačiose kolekcijose“, – sako menininkas.

Vardindamas nominacijas, mini 2011 m. „Photograph of the World Landscapes 1ST Runner“, taip pat „Fotografuojame Neringoje 2019“, kur tapo prizininku su nuotrauka „Laukimas“ bei sėkmingą pasirodymą renginyje „Winter Award 2020“.

V. Šulinskas pastaraisiais metais dalyvavo bent keliose tarptautinėse parodose, taip pat eksponavo personalines parodas Alytuje, Kaune, Vilniuje bei virtualiai

Prieš metus Kaune, „Knygų ministerijoje“, įvyko pirmosios autorinės V. Šulinsko knygos „Karantinas“ pristatymas. Fotomenininkas sudėjo į šį leidinį kasdienes mintis ir nuotraukas, fiksuotas dėl COVID-19 pandemijos paskelbto pirmojo karantino metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių