Quantcast

Kaune dvi dienas ūžė „Oktoberfestas“

  • Teksto dydis:

Nuotaikingos bavariškos melodijos, šokiai ant suolų, specialiai šventei išvirti gėrimai, gardus vokiškas maistas, pusės futbolo aikštės dydžio palapinė, linksmybės bei gera nuotaika. Jau tapo įprasta, kad būtent taip Kaune kasmet praūžia „Volfas Engelman“ organizuojamas „Oktoberfestas“ ir šį savaitgalį vykęs festivalis nebuvo išimtis. Tačiau šiųmetė šventė nuo savo pirmtakių skyrėsi tuo, kad gausiai susirinkusius svečius linksmino dvi dienas, padovanojusi dvigubai daugiau vaišių, pozityvių emocijų bei prisiminimų.

Festivalio dalyviai į viršų kėlė 4 tūkst. šventei specialiai paruoštus litrinius bokalus, kurie jau tapo ir Miunchene vykstančio „Oktoberfesto“ simboliu. Taip pat išragavo šimtus kilogramų išskirtinai festivaliui pagaminto vokiško maisto – legendinių „Bratwurst“ dešrelių, minkštų troškintų karkų, riestainių, kepto paršiuko.

Šiuos patiekalus gausiai susirinkęs „Oktoberfesto“ svečių būrys gardino specialiai šventei išvirtais gėrimais. Mėgaudamiesi vaišėmis, renginio dalyviai lingavo į bavariškų melodijų taktą, o netrukus prasidėjo ir šokiai ant suolų. Kitaip ir būti negalėjo – vokiškos muzikos atlikėjai – folkloro grupė „Allegretto“ – puikiai žino, kaip užvesti publiką, o muzikantų surengtos atrakcijos tik dar labiau užvedė šventės svečius.

Atlikėjai šiemet į Kauną atvyko dar didesnės sudėties, taigi bavariškos melodijos skambėjo išties smagiai. Šventėje vyko ir speciali DJ programa, todėl, sako bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė, tautiniais vokiškais kostiumais pasidabinusi „Oktoberfesto“ publika tokiame siautulyje atrodė nuotaikingai.

„Nesvarbu, kad oras buvo kiek rudeniškai vėsus. Tai šventės dalyviams nuotaikos negadino bei neatbaidė nuo noro pasipuošti tradiciniais vokiškais kostiumais. Džiaugiamės, kad bravoro bičiuliams šis festivalis tapo jau tradiciniu, kurio visi kasmet laukia ir jam ruošiasi. Tai mus labai įkvepia, nes 2020-aisiais startavę su nedideliu, kameriniu renginiu, per trejus metus gerokai paaugome. Todėl šiemet vėl grįžome su dvigubai didesne jėga, festivalis vyko dvi dienas, nes supratome – per vieną vakarą patirti visą šventės energiją tapo nebeįmanoma“, – šypsosi A. Saulėnienė.

I. Gaižausko nuotr.

Tai, kad tokių nemokamų masinių pramoginių renginių, kuriuos rengia verslo įmonės, gyventojai nori, rodo ir rugpjūčio mėnesį visoje Lietuvoje atlikta apklausa. Ją vykdžiusios tyrimų bendrovės „Norstat“ duomenimis, 86 proc. apklaustųjų mano, kad tokios šventės miestams yra reikalingos.

Todėl, pažymi A. Saulėnienė, bravoras stengiasi atliepti gyventojų poreikius bei dovanoja geras emocijas, kurių netrūko ir savaitgalį. Jos teigimu, Miuncheno „Oktoberfestas“ vyksta atrakcionų parke, taigi lietuviškojo festivalio organizatoriai taip pat pasirūpino ypatingomis atrakcijomis – į alaus daryklos teritoriją atvežė karuselių, pastatė siūbuojantį laivą, netgi įrengė siaubo kambarį. Dėl to, anot A. Saulėnienės, šventės atmosfera išties priminė legendinį Bavarijos sostinės renginį.

„Susidomėjimas festivaliu šiemet buvo didžiulis – jis kasmet tik auga. Norinčius patirti geriausias vokiškas tradicijas, kviečiame nuvykti ir į Miuncheną, o po to šias šventes palyginti. Todėl noriu padėkoti visiems, kurie atvyko, šoko, dainavo, puošėsi bei drauge užkūrė tikrą bavarišką šventę. Tikiuosi, kad kitąmet renginys dar ūgtels ir Kauno „Oktoberfestas“ mūsų regione garsės kaip solidžiausia ir artimiausia alternatyva Miuncheno festivaliui“, – reziumuoja A. Saulėnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas ukrainos laikrascio zurnalistui

tadas ukrainos laikrascio zurnalistui portretas
as tai buvau vykende, valgiau sengvicus ir geriau byriu.

Paprastas patarimas

Paprastas patarimas portretas
Norint su bavarais lygintis reikia išmokti gaminti alų,tas šlapalas kurį jie varo yra gėdingas.

ALGIS

ALGIS portretas
Lietuvių kalbos IŠGAMOS , AR PRITRŪKOTĘ LIETUVIŠKŲ ŽODŽIŲ .
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių