Quantcast

Kaune – dainų ir sutartinių vakaronė su folkloro grupe „Girjaukis“

  • Teksto dydis:

Artėjant didžiosioms metų šventėms, Kauno apskrities viešoji biblioteka kviečia į lietuviškų tradicijų kupiną vakarą „Žiemos saulėgrįžos belaukiant…“.

Gruodžio 10 d., penktadienį, 18 val. dainų ir sutartinių vakaronė su „Girjaukiu“. Organizatoriai kviečia įkvėpti tikrumo ir prisiminti, kaip šventes sutikdavo mūsų protėviai.

Renginys vyks K. Donelaičio g. 8, renginių salėje, III aukšte.

„Girjaukis“ – jauna ir jauki folkloro grupė. Ji atlieka lietuvių liaudies dainas bei sutartines, papildydama jas švelniais melodijų sąskambiais, kanklių, dūdmaišio ir dambrelio garsais, akmenukų ritmais bei švilpynių čiulbesiu.

„Mus įkvepia senos liaudies dainos, bobučių ir diedukų balsai iš fonografo įrašų ir per laukus sklindantys sutartinių aidai. O sutartines ne tik giedame, bet ir mokome jas giedoti kitus, organizuojame sutartinių mokymus. Siekiame, kad liaudies dainų atlikimo tradicija išliktų gyva, o daina keliautų su mumis kartu per gyvenimą, padėdama darbuose bei mokydama kasdienybės filosofijos“, – kalbėjo grupės nariai.

Dažna „Girjaukio“ repeticija nesibaigia vien dainomis. „Susipažindami ir mokydamiesi pripildėme jas senaisiais amatais bei tradicijomis. Dainuodami liaudies dainas liejame žvakes, audžiame juostas, siuvame rūbus, ar įsisėdę į stakles leidžiame joms klapsėti dainos ritmu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių