Quantcast

Kaune antrą kartą svečiuojasi Lomžos filharmonijos orkestras

Ketvirtadienio vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje Lomžos Vitoldo Liutoslavskio kamerinės filharmonijos orkestras kartu su Kauno valstybiniu choru ir solistais iš Lenkijos atliks vieną žymiausių Wolfgango Amadeuso Mozarto kompozicijų. Spalį šis kūrinys skambėjo ir tarptautinio kamerinės muzikos festivalio „Sacrum et Musica“ baigiamajame koncerte Lomžos katedroje.

Didingą W. A. Mozarto „Requiem“ Kaune atliks ši lenkų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Janas Miłoszas Zarzyckis), Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas) bei solistai: Anna Mikolajczyk – Niewiedzial (sopranas), Aneta Lukaszewicz (mecosopranas), Jacekas Szymanskis (tenoras) ir Dariusasz Machejus (bosas). Diriguos J. M. Zarzyckis.

Pristatydami Lenkijos orkestrą, koncerto Kaune rengėjai primena, kad šis muzikantų kolektyvas išaugo iš 1977-aisiais įkurto Lomžos kamerinio orkestro. Iki šiol surengė daugiau nei 1000 koncertų Lenkijoje ir užsienyje bei pelnė daugybę apdovanojimų už savo meninius pasiekimus ir indėlį į muzikinės kultūros vystymąsi. Orkestras muzikavo su iškiliais dirigentais bei žymiais solistais, taip pat dalyvavo daugelyje prestižinių festivalių, gastroliavo Prancūzijoje, Norvegijoje, puoselėdamas lenkų kultūros tradicijas, reguliariai koncertuoja Baltarusijoje ir Lietuvoje. Kolektyvo diskografijoje – 13 kompaktinių plokštelių, iš kurių viena 2019 metais pelnė Lenkijos muzikinės scenos „Fryderyk“ apdovanojimą, dar penkios buvo nominuotos „Fryderyk“, o viena – Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams. Lomžos Vitoldo Liutoslavskio kamerinės filharmonijos orkestras yra tarptautinio kamerinės muzikos festivalio „Sacrum et Musica“, taip pat koncertų ciklo „Muzikiniai Liutoslavskio vakarai “ organizatorius.

Nuo 2004-ųjų orkestrui vadovauja J. M. Zarzyckis. Jis taip pat – Lomžos Vitoldo Liutoslavskio kamerinės filharmonijos generalinis direktorius, Varšuvos F. Chopino muzikos universiteto profesorius, tarptautinių konkursų Italijoje, Ispanijoje ir Vengrijoje laureatas. Dirigavo daugumai simfoninių orkestrų Lenkijoje, koncertavo daugelyje Europos valstybių bei JAV. Šis dirigentas pelnė nemažai apdovanojimų už neįkainojamą indėlį į Lenkijos muzikinę kultūrą, 2014 m. Lenkijos Respublikos prezidentas jam suteikė muzikos meno profesoriaus vardą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių