Quantcast

Kaunas tęsia tradiciją: geriausios poezijos knygos autoriui – Maironio premija

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybės įsteigta Maironio premija šiemet bus skirta rašytojui Liudvikui Jakimavičiui už poezijos knygą „Paliktos paletės“. Ji autoriui bus įteikta gegužę vyksiančiame tarptautiniame festivalyje „Poezijos pavasaris“. Antradienį tam vienbalsiai pritarė miesto taryba.

„Šis įvertinimas – miesto padėka ir pagarbos ženklas autoriui už ilgametį kūrybinį darbą. Knygų lentynos atnaujintose miesto bibliotekose ar tiesiog kauniečių namuose būtų mažai ko vertos be kokybiškų literatūros leidinių. Džiugu, kad čia jaučiame svarų indėlį iš mūsų šalies kūrėjų“, – sako Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Maironio premija skiriama už geriausią poezijos knygą, išleistą per praėjusius kalendorinius metus. Ją gavęs autorius tituluojamas tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatu. Tokia nominacija ir premija kūrėjui teikiami tik vieną kartą.

Dramaturgas L. Jakimavičius yra pelnęs ne vieną garbingą apdovanojimą: premiją už pjesę „Gaisrininkų legendos“, Kultūros ministerijos premiją už aktualiausius publicistinius kūrinius kultūros temomis, Lietuvos rašytojų sąjungos premiją už eilėraščių apysaką „Elio“, Juozo Tumo-Vaižganto premiją už knygą „Vamzdis“ ir Vlado Šlaito premiją už eilėraščių knygą „Paliktos paletės“.

Pretendentus Maironio premijai siūlo Lietuvos rašytojų sąjunga. Taip pat pasiūlymus gali teikti ir Kaune veikiančios kūrybinės sąjungos, kultūros įstaigos, menininkų asociacijos, leidyklos bei patys menininkai.

Šiemet gautos ir svarstytos dar keturios paraiškos: Dainiui Gintalui už eilėraščių knygą „Vienos vasaros giesmė“, Vytautui Kazielai už poezijos knygą „Sapnų slidininkas“, Aušrai Kaziliūnaitei už poezijos knygą „Jūros nėra“ ir Aivarui Veikniui už poezijos knygą „Mamuto medžioklė“.

3 tūkst. eurų siekianti premija L. Jakimavičiui bus įteikta festivalyje „Poezijos pavasaris“, laureato vainikavimo iškilmėse. Tarptautinis renginys vyks gegužės 15–29 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eglė

Eglė portretas
Labai jau vidutinis tas poetėlis, rašeivėlis.

...

... portretas
poetas aš vardu ziedelis esu labai jautrios širdelės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių