Quantcast

„Kaunas Jazz“ finišavo B. McFerrino koncertu „Žalgirio“ arenoje

Sekmadienio vakarą 29-ojo „Kaunas Jazz“ festivalio kulminacija tapo legendinio amerikiečių džiazo vokalisto, dešimtį prestižinių „Grammy“ statulėlių pelniusio dainininko Bobby McFerrino pasirodymas Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Po aštuonerių metų pertraukos į „Kauno Jazz“ sceną sugrįžęs superhito „Don't worry Be happy“ autorius B. McFerrinas dabar vadinamas geriausiu ir, kaip užsimena „Kaunas Jazz“ organizatoriai, vienu brangiausių džiazo vokalistų pasaulyje.

69 m. amžiaus amerikiečių vokalistas su keturių muzikantų grupe papirko publiką a capella dainomis ir skleidžiama nuotaika. Jam pritarė ir Artūro Noviko vadovaujama grupė „Jazz Island“.

„Esate muzikinio stebuklo liudininkai. Viskas, ką šiandien čia išgirsite, yra visiškai improvizuota. B. McFerrinas ir jo grupė tik prieš dvi valandas pirmą kartą susitiko su „Jazz Island“, – prieš koncertą intrigavo vienas iš jo vedėjų muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

B. McFerrinas ir grupė pasitelkė bytboksingo elementus, savo balsais imituodami muzikos instrumentų, paukščių, vėjo ir kitus garsus.

Kaip paprastai per savo koncertus, vokalistas kvietė publiką dainuoti, niūniuoti kartu, ploti į taktą.

B. McFerrinas Kaune buvo labai lauktas. Tai liudija faktas, kad į šį koncertą buvo išpirkti visi bilietai. Festivalio organizatoriai tikino sekmadienio vakarą negalėję pasakyti tikslaus išplatintų bilietų skaičiaus, nes negavę ataskaitos iš platintojų. Manoma, kad galėjo būti išparduota apie 2,5 tūkst. bilietų. Koncertą taip pat žiūrėjo nemažai festivalio dalyvių ir svečių.

Žvaigždė turėjo savų sąlygų. Spaudos fotografai iš anksto buvo įspėti, jog, dėl sutarties su atlikėju sąlygų, nuotraukų iš koncerto nebus galima įprasta tvarka naudoti savo privačiuose socialiniuose tinkluose ar kitaip viešinti. Panorusieji tai daryti, turėjo atsiųsti suredaguotas nuotraukas ir jas tokiu būdu viešinti tik gavę koncerto organizatorių leidimą.

Pasiteiravus, ar B. McFerrinas festivalio organizatoriams turėjo kitų sąlygų, „Kaunas Jazz“ komandos narė Saulė Siliūnaitė patikino: „Kitų sąlygų nebuvo. Viskas vyko labai paprastai, minimalistiškai.“

Festivalio organizatoriai primena su publika atsisveikinantys ne iki kitų metų, bet tik iki rugsėjo 22 d. Tą dieną „Kaunas Jazz“ rengia 2017 m. „Eurovizijos“ nugalėtojo portugalo Salvadoro Sobralio koncertą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi

Oi portretas
nepatiko man.

R

R portretas
Audriau, jūs reiškiate nuomone ir dar ironizuojate, bet panašu neturite supratimo kas yra Mc Ferrinas ir kas yra džiazo muzika. Tik Vytauto Didžiojo Universitete klausėmės aukščiausio lygio atlikėjų, neskaitant tos daivos starinskaitės su grupe, osekmadieninis koncertas buvo pasityčiojimas, bet panašu kad neturite klausos. O dėl publikos tai gėda, nes mūsų publika nesugeba atskirti pelų nuo grūdų. Kokie dar plojimai, kritikos neatlaiko tas koncertas. Mes ne lietuvišką chorą atėjome klausyti, bet mūsų liaudžiai sunku tai suprasti...Reikėtų atlikėjui susiprasti ir išeiti į pensiją:((

Anonimas

Anonimas portretas
Nu ir baisuoklis. Tik varnoms gąsdinti tinka...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių