Quantcast

Kasdienybės kelionė spąstų labirintuose: kaip išlaikyti garbę ir orumą?

  • Teksto dydis:

Tarptautinė Lietuvos ir Prancūzijos scenos menininkų komanda pristato kaukių, objektų teatro spektaklį "Spąstai".

Vizualiuose, siurrealistiniuose "Spąstuose" visapusiškai tyrinėjama manipuliacijos tema. Spektaklis įkvėptas asmeninės kūrė̇jų̨ patirties ir susidūrimų su apgaulinga, manipuliatyvia tikrove bei kaukės fenomenu kasdienybėje.

Meninę "Spąstų" formą įkvėpė kaukės simbolio į̨vaizdis ir jo interpretacijos kitų žinomų menininkų Stasio Eidrigevič̌iaus, Jano Švankmajerio darbuose.

"Spąstuose" idėjos artikuliuojamos ne žodžiais, o per objektus ir judesį. Pasitelkus kiekvienam atpažįstamus kasdienybės objektus spektaklyje kaukės virsta priemonėmis atskleisti veikėjų (akt. Kristina Mauruševičiūtė, Jūratė Trimakaitė) vidinę̨ bū̄seną̨, komplikuotus santykius ir vis naujus vaidmenis visuomenėje.

"Spąstų" veikė̇jos nuolat patenka į̨ į̨vairius manipuliatyvius tinklus: išnaudojimo scenarijai darbo rinkoje, statuso, į̨sivaizduojamų nusikaltimų, visuomenės normų, asmeninių baimių̨ ir nerealistinių svajonių spą̨stai. Tam, kad apsigintų ir prisitaikytų, "Spąstų" veikėja (akt. K.Mauruševičiūtė) ne vien priešinasi, bet ir paklū̄sta manipuliatorių primestiems vaidmenims, pati imdama dėvė̇ti kaukes.

Bė̇gdama nuo vienų spąstų, ji vis patenka į̨ kitus – išmoningesnius, aršesnius, vis mažiau pastebimus, šiuolaikinėje visuomenėje ir kasdienybėje vis labiau įprastus. Kaip tokiomis aplinkybėmis išlaikyti garbę̨ ir orumą̨? Ar į̨manoma ištrū̄kti iš manipuliatorių spąstų? Kur slypi nesibaigiančios manipuliacijos priežastys?


Kas? Spektaklis "Spąstai".

Kur? Kauno kameriniame teatre.

Kada? Lapkričio 9 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dabar

dabar portretas
ypac seimturgely visi /garbingai/ mulkina 1 kita pro sukastus zubus bliznija ........

...,atsakymas i PAVADINIMA...,

...,atsakymas i PAVADINIMA..., portretas
pirmiausia JA reikia TURETI... TASKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių