Quantcast

Kameriniame teatre – virtualioji viešnagė

  • Teksto dydis:

Kauno miesto kamerinis teatras šv.Velykų proga kviečia į nemokamus spektaklius: "YouTube" platformoje bus galima išvysti įrašų transliacijas.

Balandžio 11 d. 12 val. – įsimintiniausiu Kauno menininku išrinkto Gildo Aleksos režisuotas "Megztinis". Transliacija rodoma jau antrą kartą – pirmą kartą ją žiūrėjo net 4 502 žmonės.

Pagal Donaldo Bisseto pasakas sukurtas spektaklis skirtas 3–10 metų vaikams. Kaip numegzti smagiausią žaidimą? Spektaklis pasakoja apie dvi mergaites, kurių mama nemoka kurti pasakų, o močiutė – tikra pasakų ir žaidimų meistrė. Gyvendama tarp daugybės megztų ir nenumegztų megztinių, ji moka užburti visų vaizduotę žaidimus paversdama smagiomis ir išdykusiomis pasakomis. Jai būtina spėti išmokyti mergaičių mamą, kaip tai daryti, prieš išvykstant į ilgai lauktą kelionę Indijon.

Šiame spektaklyje net nesmagūs dalykai – tuščias kanarėlės narvas, visur skubanti, laiko neturinti mama ar jos sušlapęs telefonas – atgyja iš naujo ir suteikia džiaugsmo. Taip pat ir bet kokie namuose miegantys daiktai, žaidimui prireikus, gali prabusti naujam gyvenimui.

Nuoroda į transliacijos puslapį: https://youtu.be/0252tqcmN6A

18 val. teatras pristatys spektaklį "Upės po žeme" (rež. Gytis Padegimas). Tai vieno produktyviausių Lietuvos režisierių jaukus ir komiškas spektaklis visai šeimai, primenantis, kad didžiausia vertybė gyvenime – žmogaus ryšys su žmogumi.

Spektaklio veiksmas vyksta Niujorko Centriniame parke, auklės su vežimėliais rezga romanus ir liežuvauja. O kūdikiai aptarinėja egzistencines problemas – savo ir suaugusiųjų santykius. Spektaklis pastatytas pagal Thorntono Wilderio pjesę. Jo dramaturgija, anot G.Padegimo, padeda rasti savyje gyvenimo ir būties pilnatvę. Spektaklis pastatytas pagal tris vienaveiksmes T.Wilderio pjeses "Kūdikystė", "Vaikystė " ir "Upės po žeme". Tai W.Shakespeare'o įkvėpto, bet neužbaigto Blykerio gatvės teatrui rašyto ciklo "Septyni žmogaus amžiai" dalis.

Nuoroda į transliacijos puslapį: https://youtu.be/G3rRvAgM8Zc



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šarūnas

Šarūnas portretas
Puikų,kad jaunoji karta daro stebuklus.

Šarūnas

Šarūnas portretas
Lietuviai, žydams ir pasauliui yra žydsaudžių tauta,todėl mes turime stengtis išpirkti šią nuodėmę. O atsakomybę už holokaustą, dabar jau turėtų prisiimti jaunoji karta. Tikiu,kad jaunoji karta pagaliau pripažins ,kas čia buvo ar atsiprašys žydų tautos. Šaunuolis G.Aleksa kad kelią Lietuvos kultūrinį lygį,ir nesibodi atvykti į žydsaudžių kraštą ir joje dirbti. Didelis ačiū. Kaip ir kitiems tarpukario žydams,kurie investavo į Lietuvos kultūra ir buvo draugiški lietuviams,bet tu pačių lietuvių išžudyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių