Quantcast

Kaip jaunieji menininkai tapė rudenį

  • Teksto dydis:

Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kauno fakultete į tradicinį respublikinį tapybos darbų konkursą "Rudens natiurmortas 2018" rinkosi mokiniai ir mokytojai iš visos Lietuvos.

Kartu su Kauno rajono švietimo centru organizuojamo konkurso metu dalyviai buvo suskirstyti į keturias grupes pagal klases: 5–6, 7–8, 9–10 ir 11–12 klasių grupes. Per tris valandas mokiniai turėjo nutapyti specialiai jiems pagal sudėtingumą suformuotus natiurmortus. Šiemet Tapybos katedros dėstytojai kurdami natiurmortus rėmėsi italų tapytojo Giuseppe Arcimboldo darbais. Šis dailininkas itin išgarsėjo portretais, kuriuose žmonės vaizduojami sudaryti iš įvairių vaisių, daržovių ir kitų rakandų. Moksleiviams buvo pasiūlyta susipažinti su dailininko kūryba ir laisvai interpretuoti paruoštus natiurmortus.

Visų 85 konkurso dalyvių darbus vertino kompetetinga komisija: VDA Kauno fakulteto dekanas prof. Jonas Audėjaitis, VDA Kauno fakulteto Tapybos katedros vedėja doc. Aušra Vaitkūnienė, Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Eugenijus Nalevaika, Kauno dailės gimnazijos mokytoja metodininkė Danguolė Lunskienė, menotyrininkė dr. Kristina Budrytė Genevičė, menininkas ir dėstytojas Mukesh Shrestha (Tribhuvan universitetas, Nepalas).

Mokytojai į konkursą atlydėjo mokinius ne tik iš Kauno rajono, bet ir Šiaulių, Marijampolės, Kuršėnų, Palangos, Prienų, Kazlų Rūdos, Vilkaviškio, Kretingos, Jonavos, Šakių, Vilniaus bei Panevėžio. Kol konkurso dalyviai tapė natiurmortus, net 35 mokytojai dalyvavo meninės krypties užsiėmimuose. VDA Kauno fakulteto dėstytojai pasiūlė mokytojams programų įvairovę – kvietė kurti vitražus ir stiklo karoliukus, tekstilės ir emalio aksesuarus, mokytis kaulinio porceliano dekoravimo būdų, susipažinti su meno terapijos metodais ir galimybėmis.

Lapkričio 21 d. 13 val. Kauno rotušėje vyks konkurso "Rudens natiurmortas 2018" laureatų apdovanojimai ir tapybos darbų parodos atidarymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių