Quantcast

Įsimintiniausiu Kauno menininku tapo aktorius D. Svobonas

  • Teksto dydis:

Sausio 8 d. iškilmingoje pagerbimo ceremonijoje Kauno menininkų namuose D. Svobono vardas bus įrašytas Stasio Žirgulio sukurtoje skulptūroje „Sparnuotoji kolona“.

Kauno menininkų namų Meno kolegija išrinko Įsimintiniausią šių metų Kauno menininką. Juo tapo aktorius Dainius Svobonas.

Per 2014 metus reikšmingus darbus sukūrusius menininkus siūlė Kauno kūrybinės sąjungos, savo nuomonę pareiškė ir neabejingi menui miestiečiai. Sausio 8 d. iškilmingoje pagerbimo ceremonijoje Kauno menininkų namuose D. Svobono vardas bus įrašytas Stasio Žirgulio sukurtoje skulptūroje „Sparnuotoji kolona“, kurioje jau yra 25-ių Įsimintiniausių Kauno menininkų vardai.                   

Aktorius D. Svobonas sukūrė daugiau nei keturiasdešimt teatrinių vaidmenų. Jo kūrybinėje biografijoje susipina psichologinių ir komiškų, ekspresyvių personažų kūrimo trajektorijos. Aktoriaus ypatingu kūrybiniu apogėjumi galima vadinti Jono Jurašo režisuotus spektaklius „Balta drobulė“ (2012 m.) bei „Barbora“ (2014 m.), kuriuose Garšvos ir Žygimanto Augusto įkūnyti personažai parodo aktoriaus ekscentriškumą, ekspresyvumą, įtaigą, paremtą gyvu ir betarpišku vaidmenų kūrimu. Paskutinis ir taip pat ryškus D. Svobono sukurtas pagrindinis vaidmuo yra Kiurmanas Gintaro Varno režisuotame spektaklyje „Biografija: vaidinimas“.

Kaip teigiama Kauno menininkų namų pranešime, D. Svobonas neapsiriboja teatro scena – jo dalyvavimą Lietuvos kultūriniuose procesuose papildo bendradarbiavimas su Kauno valstybiniu choru kompozitoriaus Vidmanto Bartulio programoje, skirtoje K. Donelaičio gimimo metinėms paminėti. Šiame projekte aktorius atlieka ypatingą misiją – jo skaitymų atlikimo kūrybiškumas, talentas ir vaizdingumas K. Donelaičio tekstams sukuria išskirtinį skambesį, artimą pamokslų paveikumui. 


Įsimintiniausiu Kauno menininku šiemet taip pat pretendavo tapti:

Dovilė Zelčiūtė– rašytoja (Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyrius);

Darius Čiuta – architektas (Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyrius);

Algimantas Kubiliūnas – kompozitorius (Lietuvos kompozitorių sąjungos Kauno skyrius);

Donatas Stankevičius – fotografas (Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius);

Adolfas Teresius – skulptorius, dievdirbys (Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno bendrija); 

Stasys Žirgulis – skulptorius (Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyrius). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiūrovė

Žiūrovė portretas
Nuostabu!)Šilčiausi sveikinimai ir linkėjimai Jums, Dainiau! Patikėsit ar ne, bet džiaugiuosi,sėdžiu švytinti,lyg pati būčiau taip įvertinta:)

Šaunuolis Dainius

Šaunuolis Dainius portretas
Nuoširdžiausi sveikinimai. Tu pats geriausias!!!

MG

MG portretas
Puiku:)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių