Quantcast

M.A.M.A. apdovanojimuose triumfavo V. Baumila, skambėjo palaikymo žodžiai Ukrainai

Vėlų penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje Kaune išdalyti muzikos apdovanojimai M.A.M.A. 2022. Daugiausia apdovanojimų – tris – pelnė Vaidas Baumila, buvęs nominuotas net šešiose kategorijose. Ceremonijos scenoje ne kartą skambėjo palaikymo žodžiai Ukrainai.

Lietuvos muzikos žvaigždės ir žvaigždutės į „Žalgirio“ areną ėmė rinktis likus dviem valandoms iki numatytos M.A.M.A. muzikinių apdovanojimų ceremonijos pradžios, kai čia prasidėjo raudonojo kilimo ceremonija.

Po dviejų metų, kai laukiamiausiu Lietuvos muzikos ir pramogų pasaulio renginiu vadinami apdovanojimai rengti pandemijos sąlygomis, jie vėl vyko be jokių apribojimų. Ceremoniją stebėjo pilna „Žalgirio“ arena, kaip skelbta, dar apie milijonas žiūrovų stebėjo renginio transliaciją.

M.A.M.A. apdovanojimų ceremonija surengta 12-ąjį kartą, jos metu paskelbti nugalėtojai 14-oje kategorijų. „Pažiūrėsim, kas pernai užsiaugino didžiausius muzikinius raumenis“, – pradėdami ceremoniją šmaikštavo jos vedėjai Mantas Stonkus ir Jonas Nainys-DJ Jovani.

Pirmoji paskelbta „Metų proveržio“ nominacijos laimėtoja. Ja tapo dj nevykele.

„Labai džiaugiuosi, nors ir nesuprantu, kas vyksta“, – atsiimdama apdovanojimą sakė Ugnė Dominaitė, scenoje prisistatanti kaip dj nevykele, dėkodama publikai, kad ši supranta paprastumą. „Paprastumas yra gerai“, – pridūrė jauna mergina.

Metų pop muzikos atlikėja tapo Jessica Shy, Progresyvios pop muzikos atlikėja – Evgenya Redko.

„Mes esame privilegijuoti, kad esame čia, kad galime švęsti muziką, gyvenimą, laisvę. Galbūt tai yra naivu, bet aš tikiu, kad žmonės yra meilės būtybės ir kad meilė nugali“, – atsiimdama apdovanojimą sakė E. Redko.

Metų roko muzikos atlikėjais tapo grupė „ba.“. Šiuos laimėtojus paskelbė esą tiesiai iš treniruotės baseine atbėgęs plaukikas Danas Rapšys.

Grupė „ba.“ dėkojo gerbėjams ir atsiprašė kitų į šį apdovanojimą pretendavusių atlikėjų – grupės narių žodžiais, kas roko muzikoje yra geriausias, šiemet buvo akivaizdu.

Metų alternatyvios muzikos atlikėja tapo Alina Orlova.

„Ačiū puikiems muzikantams, ačiū jums, kurie klausotės mano muzikos“, – dėkojo atlikėja.

Metų elektronikos atlikėjais tapo Beissoul&Einius, metų hiphopo grupe – „G&G Sindikatas“. Šiuos laimėtojus paskelbė pagalbos Ukrainai organizatorius Jonas Ohmanas, raginęs nepamiršti Rusijos agresorių užpultos šalies ir ją remti.

„Ačiū už šį apdovanojimą, jis šildo surambėjusias mūsų, repo senių, širdis. Tačiau svarbiausias laimėjimas, kurio mes laukiame, yra Ukrainos laimėjimas kare“, – sakė Gabrielius Liaudanskas-Svaras, į sceną kopęs su ramentais.

Apdovanojimų partnerė asociacija LATGA paskelbė iki pat renginio paslaptyje laikytą Metų autorių ir garbingiausią M.A.M.A. apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškai muzikai. Jis skirtas Neringai Čereškevičienei, su kurios įkurto „Tele bim bam“ dainomis užaugo ne viena Lietuvos vaikų karta.

„Leiskite priimti šį apdovanojimą ne už visą, o už pusę gyvenimo nuopelnų“, – juokavo nuotoliniu būdu prie ceremonijos psirijungusi N. Čereškevičienė.

„Žmogus, kurio pavardė čia parašyta, kuria muziką, aranžuotes daugeliui Lietuvos atlikėjų“, – prieš paskelbdama Metų autoriumi Paulių Jasiūną, sakė asociacijos LATGA tarybos prezidentė Raminta Naujanytė-Bjelle.

Metų tradicinės pop muzikos atlikėja tapo Inga Jankauskaitė.

„Kiekvienas hepiendas, kiekviena pergalė turi savo kainą“, – atsiimdama apdovanojimą, sakė populiari dainininkė. Ji užsiminė, kad net gyvendami karo fone galime apsispręsti būti laimingi. „Slava Ukraine“, – savo pasisakymą scenoje baigė atlikėja.

„Manau, tai yra ta akimirka, kai galima pasakyti: geriau vieną kartą pamatyti nei šimtą kartų išgirsti“, – prieš skelbdamas metų vaizdo klipą šmaikštavo aktorius Vaidotas Martinaitis.

Metų vaizdo klipu tapo Dominyko Blizniko režisuotas vaizdo klipas Vaido Baumilos dainai „Apžavai“.

Metų kūriniu tapo eurovizinė daina – Monikos Liu „Sentimentai“.

„Metų daina man asmeniškai ir turbūt visiems yra „Stefanija“. Prašau, palaikykite Ukrainą, aukokite jai, nepamirškite jos“, – 2022 m. „Eurovizijos“ nugalėtojų ukrainiečių „Kalush Orkestra“ dainą priminė Monika Liubinaitė-Liu.

„Aš žinau, ką reiškia įrašyti gerą albumą – reikia įdėti širdies“, – pristatydama Metų muzikos albumą sakė Džordana Butkutė. Juo išrinktas Vaido Baumilos albumas „Apžavai“.

„Manęs klausė, kuri iš tų šešių nominacijų, kurioms esu nominuotas, man svarbiausia. Pasakiau: svarbiausia ta, kuri pažymi paskutinius du metus kūrybos. Ir jeigu kažkam kūryba yra labai vienišas dalykas, man – atvirkščiai, tai buvo labai grupinis reikalas“, – sakė V. Baumila, dėkodamas muzikams, su kuriais kartu įrašė šį albumą.

Metų grupe tapo grupė „ba.“.

„Rokenrolas buvo, yra ir bus!“ – skelbdamas šios nominacijos nugalėtoją sakė režisierius Oskaras Koršunovas.

Metų koncertiniu atlikėju tapo Justinas Jarutis, Metų atlikėju – V. Baumila. Paskelbti Metų atlikėją buvo pakviestas krepšininko karjerą baigiantis Kauno „Žalgirio“ legenda Mantas Kalnietis. Renginio vedėjų prašymu užtraukęs dainą „Ant tėvo dalgio ašmenų“, M. Kalnietis vienu metu sutriko, tačiau dainą pratęsė publika.

„Tai yra labiausiai ego paglostantis apdovanojimas“, – atsiimdamas Metų atlikėjo apdovanojimą sakė V. Baumila.

M.A.M.A. apdovanojimuose taip pat pasirodė Beatrich, FSG, Algirdas Kaušpėdas ir Viktoras Diawara, susivieniję projektui „KAnDIs“, Vaidas Baumila, Jessica Shy, Justinas Jarutis, Natalija Bunkė, Monique ir kiti. Bene daugiausiai publikos aplodismentų sulaukė garsi Ukrainos reperė Alyona Alyona, scenoje pasirodžiusi kartu su Monika Liu, taip pat Jessica Shy  bei Natalijos Bunkės ir Remio Retro daina „Panelė iš Kauno rajono“. Jos pabaigoje publika gaudė ore pabirusias dolerio imitacijas su N. Bunkės atvaizdu ir būsimo koncerto reklama.

M.A.M.A. 2022 nominacijos ir laimėtojai (laimėtojai paryškinti):

Metų proveržis:

dj nevykele

Gamka

Remis Retro

Rokas Yan

Rūta MUR

Metų elektronikos grupė/atlikėjai:

Beissoul&Einius

Happyendless

Monikaze

Roe Deers

Ten Walls

Metų pop muzikos atlikėjas/atlikėjai:

Jessica Shy

Justinas Jarutis

Monika Liu

Vaidas Baumila

Vidas Bareikis

Metų hiphopo grupė/atlikėjai:

„8 Kambarys“

„G&G Sindikatas“

Konstantinas Lilas

Niko Barisas

OG Version

Metų tradicinės popmuzikos atlikėjai:

Inga Jankauskaitė

Kastytis Kerbedis

MAN-GO

„Pikaso“

Saulius Prūsaitis

Metų alternatyios muzikos grupė/atlikėjai:

Alina Orlova

Gamka

„Kamanių šilelis“

„Ministry of Echology“

„shishi“

Metų roko muzikos atlikėjas/atlikėja:

„ba.“

„Garbanotas“

„jauti“

„Local Blood“

„shishi“

Metų grupė:

„8 Kambarys“

„ba.“

Beissoul&Einius

„G&G Sindikatas“

„The Roop“

Metų koncertinė grupė/atlikėjai:

Andrius Mamontovas

„ba.“

Donatas Montvydas

Justinas Jarutis

Vaidas Baumila

Metų vaizdo klipas:

Roe Deers „Rodeo king“ (rež. Tomas Ramanauskas)

Rūta MUR „So low“ (rež. Simas Lindešis)

The Roop „Let's get naked“ (rež. Jonas Trukanas)

Vaidas Baumila „Apžavai“ (rež. Dominykas Bliznikas)

Vidas Bareikis „Mona Liza“ (rež. Jonas Trukanas)

Metų muzikos albumas:

Alina Orlova – „Laumžirgiai“

„ba.“ – „Nauto“

„G&G Sindikatas“ – „Duona Kasdieninė/Skeletai Spintoje“

Jessica Shy „Apkabinti prisiminimus“

Vaidas Baumila „Apžavai“

Metų atlikėjas/atlikėja:

Jessica Shy

Justinas Jarutis

Monika Liu

OG Version

Vaidas Baumila

Metų kūrinys/daina:

„Aerobika“ (aut. U.Dominaitė)

„Apžavai“ (aut. E.Žaltauskas, V.Baumila, K.Meginis, J.Martinkėnas)

„Panelė verta milijono“ (aut. D.Zvonkus, R.Daškevičius)

„Sentimentai“ (aut. M.Liubinaitė)

„Tyliai pakuždėk“ (aut. L.Strockis, Dž. Šyvokaitė, N.A.Khotseng)

Metų progresyvios pop muzikos grupė/atlikėjai:

dj nevykele

Evgenya Redko

Free Finga

Remis Retro

Rūta MUR



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rollas

Rollas portretas
Vaidas Baubila čiulpia

aha

aha portretas
Kiek nelaimingų rašinėja...

to jeigu

to jeigu portretas
Nepamiršk nusivalyti, nes smirdi ,pampersai nekeisti
VISI KOMENTARAI 124

Galerijos

Daugiau straipsnių