Quantcast

Idėjos fotosesijoms: romantiškos rudens stotelės Kaune

  • Teksto dydis:

Sakoma, kad gamta yra meniškiausia rudenį. Tad, rugsėjui persivertus į antrąją pusę, „Visit Kaunas“ parengė įspūdingiausių peizažų Kaune topą.

Įvairiausiais raudonos ir geltonos atspalviais marginami žalieji plotai, kurių mūsų mieste – gausybė, metams artėjant į pabaigą primena talentingo dailininko molbertą.

Jums telieka paskirti pasimatymą ir pasirūpinti „fotogeniška“ apranga. Įspūdingą foną – garantuojame. Smagiausia visas šias stoteles pasiekti pėsčiomis. Juk žingsnius rinkti dabar visapusiškai naudinga – vyksta #walk15 iššūkis.

Kariliono bokštas

Tik trečiadieniais, tik iki rugsėjo 30 dienos – nebent Vytauto Didžiojo karo muziejus pratęs ką tik sutvarkyto kariliono bokšto lankymo programą. Verta suskubti – įveikus 101 laiptelį į modernistinį bokštą ne tik apžiūrėsite istorinį Kauno karilioną iš arti, bet ir pasidairysite po miestą iš 32 metrų aukščio. Įspūdinga spalvas mainančia panorama gėrėtis padės ir apžvalgos aikštelėje sužymėti įdomiausi iš čia matomi pastatai, taip pat galėsite palyginti tarpukario ir šiandienos Kauną.

Kristaus prisikėlimo bazilikos terasa

„Panoramų klasika“ – taip galima vadinti šios modernistinės bažnyčios, baigtos statyti ir konsekruotos tik atkūrus Nepriklausomybę, terasą. 360 laipsnių kampu atsiveriantis Kaunas gražus net ūkanotą rytą. Baziliką pasiekti galite vienais iš daugelio Kauno laiptų – vaizdingiausi yra Kauko, kurių apačioje ir viršuje įrengti fontanai. Žinoma, galima ir funikulieriumi užkilti – jo apačioje pamatysite naujieną, Kauno centrinio pašto įkvėptą bičių avilį. Tai landšafto dizaino festivalio „Magenta“ objektas.

Ąžuolynas

Neseniai oficialiai „atidarytas“ po tvarkymo darbų Ąžuolynas – vienas įspūdingiausių „miškų mieste“ visoje Europoje. Šimtamečiai ąžuolai primena baltiškąjį mūsų pradą ir įkvepia ilgiems pasivaikščiojimams bet kuriuo metų laiku. Ruduo – metas rinkti ne tik spalvotus lapus, bet ir giles, gal net kavą iš jų paruošti? Būtent tuo užsiima vietos bendruomenės iniciatyva „Pelėdų kava“, šiuo gėrimu vaišinanti įvairių renginių dalyvius.

Beje, jau spalį į atidarymą ketina pakviesti atnaujintas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, esantis čia pat, Ąžuolyne. Išsiruoškite anksčiau ir išvaikščiokite visus naujai įrengtus takelius.

Pelėdų kalnas

Savo pavadinimą dėl Kauno meno mokyklą juosiančios tvoros, nuo kurios praeivius stebi buvusio studento Vinco Grybo sukurtos pelėdos, gavusi teritorija – ne tiesiog gražus parkas. Čia slypi net dalelė Kauno tvirtovės istorijos. Kauno kolegijos Menų fakultete veikia visiems atvira puikias parodas siūlanti galerija, nemažai meno kūrinių rasite ir pačiame parke. O nuo kalvos atsiveria itin gražūs Senamiesčio vaizdai, ne kartą įamžinti tapytojų drobėse. Išduosime, kad „pačiausia“ panorama laukia užsukus į skulptoriaus Juozo Zikaro namus-muziejų. Būtinai užsisakykite ekskursiją.

Santaka

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Nuo Pelėdų kalno Senamiestis tiesiog ranka pasiekiamas, o pasivaikščiojimą siauromis gatvelėmis galite baigti pačioje Kauno širdyje. Ne veltui sakoma, kad Nemuno ir Neries santaka – puiki vieta pasipiršti. Laikas čia, rodos, sustoja, ir tik saulė horizonte bei upių krantų augmenija išduoda, koks dabar metų laikas.

Daugirdo amfiteatras

„Kartu mylime Kauną“ – šis iš želdinių suformuotas užrašas kitame Nemuno krante jau ne vienerius metus žavi į užsukančius į senąją prieplauką Senamiestyje. Pakėlus akis – rudeniškos burtų lazdelės palytėti Aleksoto šlaitai.

Aleksoto apžvalgos aikštelė

Metas pereiti Vytauto Didžiojo tiltą (ar žinote, kad kadaise kelionė juo trukdavo dvi savaites? Nemunas žymėjo Rusijos ir Prūsijos, naudojusių skirtingus kalendorius, ribą) ir užkopti į Aleksoto apžvalgos aikštelę, nuo kurios kaip ant delno visas Senamiestis ir kitos Kauno dalys. Kaunastiškiausia būtų viršun važiuoti funikulieriumi – jis, menantis tarpukarį, yra jaunesnysis Žaliakalnio funikulieriaus brolis. Jei būdami aikštelėje išgirsite muziką, nenustebkite – čia pat veikia VDU Muzikos akademija, kurioje auga būsimos žvaigždės.

VDU Kauno botanikos sodas

VDU Botanikos sodo nuotr.

Padoru būtų šiame botanikos sode, 2023 metais švęsiančiame šimtmetį, apsilankyti bent keturis kartus per metus, įsibėgėjus kiekvienam sezonui. Bet galima ir rekomenduojama dažniau – sodas auginamas toks, kad vis nauji augalai džiugintų savo žiedais, lapais, kankorėžiais. O rugsėjis juk jurginų ir chrizantemų metas. Įamžinsite puikų atviruką mamai, pažadame.

Pažaislis ir Kauno marios

Fotogeniškesnio baroko komplekso mūsų regione nerasite. Pažaislio vienuolynas ne kartą įamžintas kine, o po „vaidmens“ seriale „Jekaterina didžioji“ apdovanotas kaip geriausia Europos filmų lokacija. Kas gi drįstų ginčytis su garbia komisija? Iki valios pasifotografavę čia, nepamirškite pasivaikščioti palei Kauno marias. Maudytis jau tikrai per šalta, bet grožėtis gamta – visuomet tinkamas oras. Jei panorėsite aplankyti visas marių grožybes, tam prireiks ne vienos dienos, juk tai didžiausias dirbtinis vandens telkinys Lietuvoje, besidriekiantis ir Kauno bei Kaišiadorių rajonuose.

Šilainių apžvalgos aikštelė

O dabar metas visai kiton Kauno pusėn. Senajame Žemaičių plente, kadaise jungusiame Kauną ir pajūrį, tiksliau, pačioje jo pradžioje, vos užkilus į Milikonių kalną, laukia sena gera apžvalgos aikštelė su vaizdu į Vilijampolę ir Žaliakalnį. Iki spalio 2 dienos čia veikia apžvalgos ratas, romantišką patirtį pakylėjantis į dar didesnes aukštumas.

Ramybės parkas

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Maršrutą po rudeniškos romantikos kupinas vietas baigiame ypatingoje stotelėje. Čia anksčiau veikė senosios Kauno kapinės, kurias primena – Kristaus Prisikėlimo cerkvė ir Apreiškimo Švč. Dievo Motinai soboras, o kitame kampe – vienintelė mūrinė mečetė Baltijos šalyse. Braidydami per nukritusius medžių lapus atrasite įdomių gatvės meno objektų, patyrinėsite atminties ženklus, o ausinėse galite klausytis „Kosmos App“ programėlės gido. Įdomiausia čia sutemus – ir tikrai nė kiek nebaisu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
o kur krysos mero ir tarybos afera ? ko šikinykų už 1 litų nenufotkinot ? nu bendriau aišku ką ir už kiek naudojot rudaliežuviai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių