Quantcast

„Roxette“ gerbėjai priblokšti: dainininkė scenoje nuvirto

Antradienio vakarą į Kauno „Žalgirio“ areną su savo didžiausiais hitais žengė švedų duetas „Roxette“. Tačiau koncertas prasidėjo toli gražu ne sklandžiai.

Antradienio vakarą į Kauno „Žalgirio“ areną su savo didžiausiais hitais žengė švedų duetas „Roxette“. Tačiau koncertas prasidėjo toli gražu ne sklandžiai – grupės lyderė Marie Fredriksson ant scenos pargriuvo. Daugeliui gerbėjų netikėtas incidentas apkartino nepigiai kainavusį renginį.

Netikėta nesėkmė

Kad dainininkė ant kojų nesijaučia tvirtai, akylesni žiūrovai pastebėjo jau pačioje koncerto pradžioje. 56-erių metų Marie prie mikrofono, palaikydama už rankos, palydėjo pritariančioji vokalistė. Tačiau tie, kurie domisi milžiniškos sėkmės sulaukusios atlikėjos gyvenimu, žino, kad 2002 m. jai buvo diagnozuotas smegenų auglys. Po ilgo ir varginančio gydymo dainininkė apako viena akimi.

Vis dėlto vėliau į didžiąją sceną sugrįžusi M. Fredriksson paskelbė vėžį nugalėjusi. Ji vėl ėmė aktyviai koncertuoti ir išleido ne vieną naują albumą. Todėl to, kas šįvakar nutiko Kaune, turbūt niekas nesitikėjo.

Pilnutėlė arena nuščiuvo, kai dainuodama vos antrą dainą Marie staiga visu ūgiu krito ant nugaros. Pribėgę komandos nariai dainininkę pakėlė, o ji sutrikusi bandė šypsotis, nors buvo matyti, kad ji smarkiai susitrenkė. Keblioje padėtyje atsidūrusią porininkę išgelbėjo ilgametis scenos bendražygis Peras Gessle, beveik vienas baigęs dainuoti kūrinį.

„Ar ji girta?"– nusistebėjo viena netoli scenos stovėjusi gerbėja. „Tikriausiai, pažiūrėsim, kaip jai seksis dainuoti", – gūžtelėjo pečiais kita. 

Tačiau dainuoti tokiu balsu, kuris poproko duetui „Roxette“ padėjo parduoti dešimtis milijonų įrašų, M. Fredriksson šįvakar buvo sunku. Koncerto gelbėtoju tapo tas pats Peras, vis bandęs pridengti nekokybišką natą ir išjudinti pritilusią publiką. O Marie ilgai prie mikrofono nebestovėjo – paprašė, kad jai atneštų kėdę ir basomis dainavo tiek, kiek leido jėgos. Nors ji pratarė vos keletą žodžių, rodė keistokas grimasas, susirinkusi minia koncerto pabaigoje, rodos, atlyžo ir jau choru traukė pamėgtas dainas. O grupės gitaristas, tarsi norėdamas užglaistyti nemalonų įvykį, finalui dar mestelėjo staigmeną – sugrojo lietuvių numylėtą „Ant kalno mūrai“.

Ir brangus šampanas

30-metį švenčianti grupė antradienį popiet į Kauną atskrido iš Talino, kuriame koncertavo sekmadienį. Grupė Lietuvoje neužsibus. Privačiu lėktuvu, kurį juokais vadina „RoxAir“ ar „RoxJet“, keliaujančios žvaigždės iškart po koncerto suplanavo išvykti į Suomiją, kur vyks paskutiniai šiais metais „Roxette“ pasirodymai.

Į Lietuvą M. Fredriksson ir P. Gessle duetą atlydėjo 25 žmonių komanda – muzikantų grupė, įgarsinimo ir apšvietimo technikos specialistai, stilistai, vadybininkai ir padėjėjai.

Maistą muzikantams ir visai grupės komandai „Žalgirio“ arenoje ruošė lietuvių virėjai – pagal iš anksto suderintą valgiaraštį, kuriame, pabrėžta, turėjo būti kuo sveikesni patiekalai, daug vegetariško maisto. Pageidauta, kad jis būtų patiekiamas porceliano induose.

Grupei paprašyta įrengti keturis erdvius persirengimo kambarius su patogiais baldais, veidrodžiais, greitu internetu, kilimais ir gėlėmis. Beje, prašyta, kad kambariuose jokiu būdu nebūtų lelijų, o oro temperatūra siektų lygiai 22 laipsnius Celsijaus.

Pagrindinių vakaro žvaigždžių Pero ir Marie kambariai privalėjo būti įrengti vienodai, juose turėjo būti vandens, gaiviųjų gėrimų, vaisių, arbatos ir kavos, pieno, imbiero, raudonojo ir baltojo vyno, taip pat – po butelį brangaus šampano, kurį buvo leidžiama rinktis iš keturių žinomų šio gėrimo rūšių.

Pero kambaryje tarp pateiktų vaisių privalėjo būti bananų, taip pat lietuviško alaus, o į Marie kambarį alaus jokiu būdu nebuvo galima nešti.

Dar vienas specialus nedidelis persirengimo kambarys buvo įrengtas scenos pakraštyje – kad dainininkai galėtų keisti kostiumus tiesiog pasirodymo metu. Tačiau per koncertą Kaune nė vienas atlikėjas nė karto aprangos nepasikeitė. 

Itin daug dėmesio skirta publikos saugumui – grupės atstovai atidžiai tikrino barjerus, skiriančius stovinčią publiką nuo scenos. Be to, arenoje turėjo budėti keturi medikai – jei kuriam iš žiūrovų prireiktų pagalbos. Ironiška, kad pagalbos prireikė pačiai dainininkei.

30-mečio turas tęsiasi

„Baigėme 11 koncertų seriją Rusijoje – tai mūsų 30-mečio turo pradžia. Įsibėgėjome, esame kupini energijos, todėl šie koncertai Baltijos šalyse bus puikūs“, – dar būdamas Estijoje televizijos reporteriams žadėjo P. Gessle.

Į Lietuvą grupė atvyko su karjeros 30-mečiui skirtomis gastrolėmis „XXX – The 30th Anniversary Tour“, kurių grafikas jau sudėliotas iki kitų metų vasaros. Anot grupės narių, šis turas vyks iki 2016-ųjų.

Koncertų proga išleistas specialus 30-ies geriausių dainų albumas, o pasirodymuose atliekami tik hitai, aprėpiantys visą „Roxette“ karjerą.

Pirmą kartą Kaune viešėję „Roxette“ atliko „The Look“, „Dangerous", „It Must Have Been Love“, „Listen To Your Heart“, „Dressed For Success“, „Sleeping In My Car“ ir kitas dainas, su kuriomis užaugo visa popmuzikos gerbėjų karta. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nnnn

nnnn portretas
Na... kas yra tikras Roxette gerbejas- zino istorija. Ir tas nugriuvimas- gerbejui buvo kaip "buna, po tokios ligos pasekmiu". Asmeniskai as dziaugiuosi koncertu ir ju buvimu ant scenos. Ko gero, daugiau ju scenoje man nebeteks pamatyti ir pasidziaugti is proto vedanciomis ju dainomis.... RESPECT, it was amazing what i have saw in my life... my DREAM came true...

lotyne

lotyne portretas
Daug kas keista šiame gyvenime... Argi galima tyčiotis iš žiūrovų? Pasirodo GALIMA. Suprantu, kad parvirsti, na, kartais gali pasitaikyti, bet tokio lygio žvaigždei baubti vietoj dainavimo... atleiskite... nesuvokiama...

loreta m

loreta m portretas
galima tik zavetis,kad zmogus,beveik prisikeles is mirties,ismokes is naujo vaikscioti ir kalbeti,dar taip dainuoja,koncertas buvo puikus
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių