Quantcast

Į L. Žemaitės-LoWitche darbų parodą susirinko magiška paveikslų galia tikintys žinomi žmonės

  • Teksto dydis:

Kauno paveikslų galerijos prieigose įsikūrusioje kavinėje „Kultūra“ ketvirtadienio vakarą kaip niekada gausiai skambėjo aplodismentai, kuriais meno mylėtojai sveikino savo darbų parodą čia atidariusią Loretą Žemaitę- LoWitche.

Pagerbti kūrėją bei pasidomėti jos paveikslas atvyko ir nemažai žinomų žmonių – aktorė Sandra Daukšaitė – Petrulėnė, grupės „Bon jeans“ lyderis Ramūnas Grybauskas su žmona Sonata, plaukų stilistai Inga Bagdonaitė ir Karolis Murauskas, grupės „16 Hz“ narys Petras Jucevičius, žinomo dainininko Rolando Petrikio žmona Janina, lazerinės odontologijos klinikos įkūrėja Solveiga Bakė, grožio klinikos savininkė Vaida Norkūnaitė, aktoriai Rita ir Marius Sekmokai, estetinės dermatologijos klinikos bendraturtė Lina Mikalauskienė, tapytoja Gintė Ramutytė, visažistė Sandra Žukauskienė, prestižinio „Le Condon Bleu“ instituto absolventė, desertų guru Solveiga Grigalevičiūtė, verslininkas Mantas Juraška, lenktynininkė Jolita Kuliešytė.

„Aš esu Loreta. Žmonės mane vadina ragana. Aš save taip pat. Gal todėl, kad moku juos pajausti, suprasti, išklausyti ir išgirsti. Gal todėl, kad tikiu magijos galia, slypinčia kiekviename iš mūsų. Dalelė jos paslėpta ir mano paveiksluose. Ne juodoji. Ir ne balta. Spalvota. Kaip gyvenimas. Kaip meilė. Kaip ateities pranašystė“, – save ir savo kūrybą susirinkusiems pristatė LoWitche pseudonimu pasivadinusi autorė.

Jolita Kuliesytė (kairėje) ir Sandra Žukauskienė. / M. Vizbaro nuotr.

Tai, kas gimsta drobėje, ji vadina poveikį turinčiais energetiniais simboliais.

„Vieni paveikslai padeda žmonėms susikoncentruoti ir susikaupti, priimant sprendimus ar ieškant naujų idėjų. Kiti ramina ir atpalaiduoja, tinkami meditacijai ar tiesiog nuotaikai pakelti. Vienintelė jų bendra savybė – pagalba. Ypač tada, kai šalia esanti nepadeda. Todėl aš tai vadinu baltuoju raganavimu ir kviečiu visus paraganauti kartu“, – paaiškina L. Žemaitė.

Tapyba akrilu – jos ypatinga meilė. Ekonomikos studijas baigusią ir verslo kelią pasirinkusią moterį visada lydėjo kūryba – piešimas, gobelenų audimas, interjero detalių atnaujinimas.

Loreta Žemaitė-LoWitche. / M. Vizbaro nuotr.

„Vieno interviu metu man uždavė klausimą: kas tu esi? Tuo metu buvau aukštas pareigas užimanti ir ilgametę patirtį turinti vadovė garsioje tarptautinėje kompanijoje, lyderė, idėjų generatorė. Ant liežuvio sukosi įvairiausi apibūdinimai tokie, kaip valdymo profesionalė, koučerė, organizatorė, bet vienu žodžiu niekaip negalėjau saves įvardinti. Ir pagaliau tik visai neseniai savo ateities įgūdžių studijų metu tas žodis nuskambėjo mano mintyse. Eklektikė“, – mintimis dalinosi pašnekovė.

Žodyne tai žmogus neprincipingai jungiantis nesuderinamas, prieštaringas pažiūras.

„Tiesiog išsirenku man labiausiai artimus dalykus ir stengiuosi juos sujungti į visumą. Todėl, pradėjusi savo veiklos pokyčių kelią, pasirinkau tai, ką mėgau nuo pat vaikystės“, – sako kūrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laimutė

Laimutė portretas
Sveikinu, labai patiko, linkiu sėkmės tau ir tavo artimiesiems. Linkėjimai iš Klaipėdos!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių