Quantcast

Į „Akacijų alėjos“ sceną žengs ir „Mašina vremeni“ lyderis

  • Teksto dydis:

Į keturiolikto bardų festivalio „Akacijų alėja“ festivalio sceną liepos 12 dieną Kulautuvoje žengs atlikėjas, su kurio dainomis užaugo dabartinio jaunimo seneliai.

Į keturiolikto bardų festivalio „Akacijų alėja“ festivalio sceną liepos 12 dieną Kulautuvoje žengs atlikėjas, su kurio dainomis užaugo dabartinio jaunimo seneliai.

Apie savęs įprasminimą, gyvenimą veltui ir neveltui,  ir „Akacijų alėją“ – interviu su legendinės Rusijos roko grupės „Mašina vremeni“ lyderiu, gal pusės tūkstančio dainų ir dešimčių muzikos albumų autoriumi, poetu, TV laidų vedėju, dailininku, visuomenės balsu Andrejumi Makarevičiumi.

– Jūsų kūrybą vertina, kūrinius mintinai moka tūkstantinės minios. Tačiau esate prasitaręs, kad Jūsų neapleidžia nuojauta, kad savo gyvenimą nugyvenote veltui. Koks tuomet yra tas gyvenimas „neveltui“?

– Tai buvo pasakyta emociškai. Iš tikro aš taip nemanau. Tiesiog skaudu matyti, kaip lėtai ir sunkiai mūsų šalis šliaužė į laisvę, ir kokiu greičiu ji grįžta į savo įprastinę būseną.

– Ar žmogui reikia save įprasminti – palikti savo įspaudą kitų žmonių sąmonėje ir pasąmonėje. Kokia yra tikroji žmogaus misija ir kaip suprantate savąją?

– Nemanau, kad tai yra būtina egzistavimo sąlyga. Išvis Dievo sumanymas žmogaus misijoje man nežinomas. Nors vieną iš savo versijų išdėsčiau knygoje „Ievos obuolys“( “Евино яблоко”).

– Jūsų tekstai aprėpia platų temų, problemų ratą. Apie ką pasakosite susirinkusiems Kulautuvos pušyne?

– Tai vis apie tą patį... Apie tai, kas su mumis dedasi.

– Lietuvoje koncertuojate ne pirmą kartą. Sakėte, kad mylite Vilnių, o ko tikitės iš „Akacijų alėjos“ klausytojo? Kaip jį įsivaizduojate?

– Įvykius vertinu jiems įvykus.

– Nors dar nesate dalyvavęs šiame festivalyje, kokiais keliais žodžiais galėtumėte apibūdinti įsivaizduojamą „Akacijų alėją“? Ką Jums reiškia būti jos dalimi?

– Visada įdomu apsilankyti ten, kur nesi buvęs.

– Kur norėtumėte nukelti savo klausytojus savąja „laiko mašina“? Į kokią erdvę, į kokią nuotaiką, į kokį laikmetį – praeitį, dabartį, ateitį?

– Spręskime problemas nuosekliai – pagal jų atsiradimą. Štai kada bus išrasta tokia mašina, tada ir pagalvosim.

Bardų festivalį „Akacijų alėja“ organizuoja Kauno rajono savivaldybė ir „Combo united service“. Renginys  nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių