Quantcast

„Graži ir ta galinga“: pirmiausiai į Kauną, o vėliau gal ir į „Euroviziją“

„Pažaislio liepų alėjos vakarai“ rytoj sceną dalins pusiau. Po skrydžio ant „Baltojo kiro“ nugaros, kartu su renesanso gražuole, Žemaite ir tarybine heroje, moters istoriją seks „Graži ir ta galinga“.

Žaibiškai išpopuliarėjo

Nors Klaipėdos jaunimo teatro aktorių penketas į grupę „Graži ir ta galinga“ susibūrė prieš kelis metus, žinia apie jas plačiau pasklido šių metų pradžioje, internete ėmus suktis vaizdo klipui su daina apie Žemaitę.

319 tūkst. kartų peržiūrėtame 5 min. įraše – trumpa merginų grupės iš provincijos istorija, pasakojama bliuzo stiliumi. Kaip sekėsi penketui estrados dainų konkurse, jūs galite pamatyti internete, kad ir šią minutę, tuo metu koncertų ciklo „Pažaislio liepų alėjų vakarų“ organizatoriai kviečia į gyvą susitikimą su Asta, Ieva, Marija, Rugile, Vaiva ir kaskart šalia jų stovinčiomis, Lietuvos istorijoje vietą išsikovojusiomis Barbora, Bona, Dalia, Julija, Maryte ir Tekle. Bent kelis kartus koncertavusios Kaune, merginos, save vadinančios labiau aktorėmis nei dainininkėmis, Pažaislyje, svetingumo komplekse „Monte Pacis“ pasirodys pirmą kartą.

Kitoks santykis

Šiemet, anot grupės narės Ievos Pakštytės, pirmų kartų būta ir daugiau.

„Vasara mums ne tik kaip atlikėjoms, bet ir kaip aktorėms kitokia. Anksčiau būdavome tamsoje ir tik šiek šiek tiek matydavome pirmosiose eilės sėdinčius žiūrovus. Labiausiai nutolusius jausdavome pagal jų energetiką. Po karantino daugumai renginių persikėlus į atviras erdves, mes galiausiai pamatėme žmonių akis“, – I.Pakštytės toks santykis nei kiek neglumino. Priešingai – per trumpą laiką įpratusi matyti žiūrovų veidus ir jų emocijas, aktorė pasijuto gan keistai, kai drauge su bičiulėmis grįžo į uždaras erdves.

„Vėl reikia jausti su trečia akimi, o ne tiesiogiai“, – aktorė džiaugėsi, kad įpusėjęs rugpjūtis dovanos dar vieną susitikimą šviesoje, Kaune. Jame laukiami visi – ir vyrai, ir moterys.

Pastarosios, esą kur kas dažniau taisosi žiūrovų kėdėse, tačiau gana patogiai šalia jų jaučiasi ir vyrai. Paklausta, ar neteko sulaukti siūlymų koncertuoti bernvakariuose, I.Pakštytė prisiminė kitą netikėtą kvietimą. Tiesa, nusprendęs, kad jų repertuaras netinkamas vestuvių šventei, penketas avantiūrai nepasirašė.

Laukia geras laikas

Visai neseniai merginų bičiuliai pajuokavo, kad „Graži ir ta galinga“ neblogai žiūrėtųsi didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. Bent jau kol kas atlikėjų penketas tokios galimybės nesvarsto, tačiau griežto „ne“, taip pat nesako.

„Galbūt. Kai neturi to minty, o muzikinė veikla yra tik dalis mūsų aktorių duonos, apie „Euroviziją“ negalvojame, tačiau kaip sakoma: niekada nesakyk niekada“, – I.Pakštytė kvietė taip toli nežiūrėti ir verčiau jau susitikti Kaune.

Likus savaitei iki festivalio „Purpurinis vakaras“ Anykščiuose, rugpjūčio 12-ąją, 19 val. merginų penketas Pažaislio sceną dalinsis su „Baltuoju kiru“. Pastarajam svečių lūpytes išmirkius pomidorų padaže, Asta, Ieva, Marija, Rugilė ir Vaiva susirinkusiesiems bandys atsakyti į klausimą, kas bendro tarp renesansinės gražuolės, galvą skarele apsisiautusios rašytojos ir tarybinės herojės.

Spektaklio - koncerto „Graži ir ta galinga“ žiūrovus aktorės-dainininkės nukels ne tik į skirtingus istorinius laikotarpius, bet ir į skirtingus moters gyvenimo tarpsnius, suskambančius skirtingais muzikos stiliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių