Quantcast

Giraitėje iškils bažnyčia

  • Teksto dydis:

Prasidėjus adventui Giraitės bendruomenė sulaukė ypatingos šventės – gruodžio 3 d., sklype, kur iškils bažnyčia, vyko naujosios Giraitės Šventosios Šeimos parapijos veiklos atidarymo ir eglutės įžiebimo šventė. Ji prasidėjo Tomo Trečioko priesaika Dievui ir žmonėms, kurią kunigas davė Kauno arkivyskupo Kęstučio Kėvalo, dekano monsinjoro Augustino Paulausko ir parapijiečių akivaizdoje.

Kunigas prieš tai aštuonerius metus tarnavo Kauno Šv. Antano parapijoje, dabar jis yra ir Vandžiogalos Švč. Trejybės, Labūnavos Dievo Apvaizdos ir Giraitės Šventosios Šeimos parapijų klebonas. „Dieve laimink šios parapijos žmones. Dievas jus myli, todėl džiaukitės gyvenimu“, – į tikinčiuosius kreipėsi klebonas. Parapijiečius pasveikino ir palaimino Kauno arkivyskupas K. Kėvalas.

Vėliau visų laukė adventinė mugė, šventinis koncertas, kurį dovanojo folkloro ansamblis „Piliarožė“ ir Neringa Nekrašiūtė, Kalėdų eglutės įžiebimas ir ugnies šou.

Oficialiai apie naujos Giraitės Šventosios Šeimos parapijos įsteigimą ir T. Trečioko paskyrimą klebonu buvo paskelbta birželį.

Tinkamą vietą bažnyčiai padėjo surasti Kauno rajono savivaldybė bendradarbiaudama su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU). Sklypas, kuriame planuojama statyti naują bažnyčią, priklausė universitetui.

Šventėje dalyvavę Kauno rajono savivaldybės vadovai patikino, kad Giraitėje atsiras ne tik nauja bažnyčia, bet ir žmonėms atviras parkas, jame – sutvarkytas tvenkinys, didelė poilsio ir dvasinės atgaivos zona, prekybos centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių