Quantcast

„Gertrūdos vasaros“ festivalyje kūrybos vakarą rengia L. Mikalauskas

Tradicinis festivalis „Gertrūdos vasara“ savo gerbėjus kviečia į solisto Liudo Mikalausko kūrybos vakarą. Jis vyks antradienį Marijonų vienuolyno kiemelyje prie Šv. Gertrūdos bažnyčios.

„Sunku nesižavėti L. Mikalausku. Talentingas, charizmatiškas – jis prikausto nuo pirmų garsų, ir kiekvienas jo pasirodymas yra muzikinė pagunda, kuriai neįmanoma atsispirti. Kiekvienas jo koncertas – tarsi mažas spektaklis, leidžiantis žiūrovams pasijusti ne tik nuošaliais stebėtojais, bet ir koncerto bendraautoriais“, – teigia festivalio „Gertrūdos vasara“ rengiančios kompanijos vadovas Alvidas Tautkus.

L. Mikalauskas gimė Tauragėje (1985 m.), studijavo Vilniuje ir Kaune. 2009-aisiais baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, o po dvejų metų – Vytauto Didžiojo universitetą (prof. Sabinos Martinaitytės klasėje), kur įgijo du diplomus – atlikėjo ir pedagogo. Kaip profesionalus solistas debiutavo Panevėžio muzikiniame teatre. Nuo 2016-ųjų yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas. Jo kūrybinį bagažą jau sudaro keliasdešimt įvairių vaidmenų, sukurtų Kauno valstybinio muzikinio, Nacionalinio operos ir baleto bei kitų šalies teatrų scenose. Taip pat – ir parengtos boso bei boso-baritono partijos dideliuose muzikos veikaluose.

Solistas jau dalyvavo ne viename festivalyje Lietuvoje bei Lenkijoje, koncertavo ne tik šiose šalyse, bet ir Estijoje, Ukrainoje, JAV, Vokietijoje, Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje bei kitur. L. Mikalauskas – aktyvus įvairių projektų dalyvis, konkursų vertinimo komisijų narys. Už kūrybinę veiklą yra pelnęs daugybę įvairių apdovanojimų – laureato diplomų, prizų, premijų, taip pat jis įvertintas Lietuvos teatrų asociacijos, Kauno bei Tauragės savivaldybių apdovanojimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liūdna bet daug atlikėju

Liūdna bet daug atlikėju portretas
jau iškeliavę kurie koncertuodavo Gertrūdos vasaroje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių