Quantcast

Gatvės meno festivalis Kalniečių parke: menininkai stebino įspūdingais kūriniais

Šeštadienį kauniečius džiugino ne tik miesto gatvėmis išsibarstę muzikantai – Kalniečių parke pirmą kartą suorganizuotas „Graffiti Jam“ (gatvės meno festivalis). Visą dieną, nuo 10 iki 20 val., dažų flakonėlių apsuptyje darbavosi 12 profesionalų iš visos Lietuvos.

Renginio metu žiūrovai stebėjo, kaip menininkai valandų valandas spalvino didelę sieną, esančią prie pat vaikų žaidimo aikštelės. Visi meistrai išsiskyrė skirtingomis technikomis ir stiliais. Vienas iš išskirtiniausių buvo Povilo Kupčinsko „Povo“ kūrinys, kurį menininkas ant sienos išdegino. „Tai yra mano naujoji meninės išraiškos forma, kuria vaizdas yra kuriamas žibalo arba žvakės ugnimi. Galima sakyti, jog tai yra piešinys iš suodžių ir pelenų, – pasakojo P. Kupčinskas. – Šis darbas yra juodai balta grafika, tačiau su šiltu atspalviu.“

Renginio organizatoriai pritarė, kad įdomiausia – pamatyti kiekvieno menininko savitą stilių, o tipinio grafičio parke beveik nėra. Jų manymu, Kauno gatvės meno kultūros kokybė per pastaruosius metus itin pagerėjo, priverčia susimąstyti ir stengtis gyventi kūrybiškiau.

Šiuo metu gatvės menas yra viena iš svarbiausių Kauno kultūrinio identiteto dalių.

Festivalio metu darbavosi ne tik gatvės meno profesionalai – visą dieną gerą atmosferą palaikė ir trys didžėjai: Justas Alionis-Omal, Abdulla Chahine-Chen ir Karolis Pročkys-Slogan.

Pasak renginio organizatorių, menininkų bendruomenė jau kuris laikas prašo daugiau legalių piešimo sienų Kaune. „Šiuo metu gatvės menas yra viena iš svarbiausių Kauno kultūrinio identiteto dalių. Visuomet laukiame iniciatyvos iš pačių menininkų ir džiaugiamės, jog gyventojų požiūris taip pat labai teigiamas“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės atstovė Aušrinė Vaščėgaitė.

Mieste jau antrus metus veikia platforma „Gyvos sienos“, kurios tikslą A. Vaščėgaitė įvardijo kaip „siekį sujungti gatvės menininkus su sienų savininkais“. Šiuo metu platformoje užregistruota 140 pastatų sienų, kurių savininkai nori, kad jas papuoštų gatvės meno kūriniai.

Kalniečių parke menininkai paliko apie dešimt kūrinių, kurie dabar puošia pastato komplekso (adresu Savanorių pr. 339A) sieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blabla

blabla portretas
o kada uždažys šitas sienas? Kas sutvarkys?

utopika

utopika portretas
nepaprasciau but buve kad vaikai butu nudaze kaip Tomas Sojeris tvora

neturiu ka pasakyt

neturiu ka pasakyt portretas
"TAi kosmAras" :DDDD
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių