Quantcast

Garliavoje kaimynus suburs šokis

  • Teksto dydis:

Garliavos bendruomenė šią vasarą nusprendė stiprinti bendrystę per šokį. Tam pasitarnaus Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojų komandos ir "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" programos "Fluxus Labas!" organizuojama bendruomeninė iniciatyva "GarliaKvietį šok!" Padedant profesionaliam šokėjui ir savanoriams fizinio aktyvumo specialistams, Garliavos identitetą atspindintį šokį "GarliaKvietis" garliaviškiai kurs patys.

Labiau susibendravo ar susipažino

"Nežinau, kaip nusakyti tą jausmą, kai matai vėl bendraujančius žmones: įvairių profesijų, socialinio statuso, amžiaus grupių. Žmonės jaučiasi pasiilgę veiklos ir vieni kitų", – pirmuosius susitikimus apibūdino viena iš iniciatyvos autorių, Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotoja Virginija Tamašauskienė.

Pirmasis bendruomenės susitikimas su šokių trupės "Nuepiko" atstovu, profesionaliu šokėju Carlo Bibiano įvyko Viešosios bibliotekos kieme, tačiau susitikimai vyks ir kitose netradicinėse erdvėse – Šimtmečio, Kaimynystės parkuose ir kitose vietose, o vėliau šokiu bus džiaugiamasi ir jau tradicinėse Garliavos šventėse.

"Pirmą kartą mokėmės ne šokti, o suprasti šokį ir šalia esantį žmogų. Tai buvo treniruotė, skirta vidumi pajausti šokį kaip ypatingą momentą su savimi ir aplinka," – įspūdžiais dalijosi V.Tamašauskienė.

Pirmą kartą mokėmės ne šokti, o suprasti šokį ir šalia esantį žmogų.

Bendruomenių programos "Fluxus Labas!" koordinatorė Goda Kacilevičiūtė džiaugėsi, kad šokėjas, kurdamas šokį su bendruomene, atsižvelgia į jų poreikius ir jausmus, žmones sujungia įsiklausydamas į jų kūno kalbą ir emocijas. "Dalyvaujant užsiėmimuose galima pastebėti, kaip mezgasi ryšiai tiek tarp šokėjo, tiek tarp bendruomenės narių. Toks ir yra mūsų tikslas – aktyvinti bendruomenę per kūrybinį procesą", – sakė G.Kacilevičiūtė.

Šokis – atviras visiems

Pirmajame susitikime dalyvavo daugiau kaip 30 įvairių bendruomenės gyventojų: nuo vaikų iki senjorų, taip pat Garliavos neįgaliųjų draugijos, Viešosios bibliotekos, Garliavos sporto ir kultūros centro, "Kaunas 2022" atstovai.

Iš viso vyks septyni judesio meno užsiėmimai su šokio profesionalu C.Bibiano, taip pat papildomi susitikimai su savanoriais fizinio aktyvumo specialistais. Susitikimų metu, net ir pasibaigus karantinui, laikomasi saugumo taisyklių, atstumo.

Paprastus šokio judesius išmokti, kūrybiškai jį papildyti ir bet kuriuo metu prie iniciatyvos prisijungti gali visi, nepaisant kalbos, amžiaus ar kitų barjerų. "Menininkas iš tikrųjų moka įtraukti žmones", – tvirtino V.Tamašauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vištos walmora\\\\\\///////

vištos walmora\\\\\\/////// portretas
Kas už tai,kad 13 Kauno r.savivaldybių būtų prijungtos prie Kauno m.,spaudžiam ŽALIĄ.

gales

gales portretas
trenkt pasiutpolke su klumpakoju
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių